S5/JA-065 Lipnik

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

S5/JA-065 Lipnik

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Moj suhoparni opis Lipnika:

Zaradi res lepih vremenskih razmer se odpravim na Lipnik. Vrh sta pred mano timsko aktivirala že Jurij S57X in Mirko S59Z. Njun opis najdete tukaj.
Za izhodišče sem vzel vas Soča, parkiral sem tukaj.
Hotel sem slediti opisu na uporabnika simon16 na hribi.net, a dejansko nisem našel odcepa proti planini Zaslapi in naprej preko Primus weg na vrh. Ta pot se mi je, vsaj po karti gledano, zdela najbolj zanimiva. No preostalo mi ni drugega kot da nadaljujem po Bulfon weg proti planini Golobar. Malo pred planino (oz. že na spodnjem delu planine) zavijem levo po mulatjeri v hrib. Jurij je na sliki v svojem poročili posebej označil mesto z modrim krogcem, kjer je biti posebno pazljiv, da ne zgrešiš. No jaz sem zgrešil. 😊 Nadaljeval sem po mulatjeri desno in na koncu prispel zopet do nekih obrambnih položajev. Ker je tam poti zmanjkalo sem šel po grebenu po brezpotju in kmalu prišel na stezo.
Ko se konča gozdna meja, se svet »odpre« in pot je solidno sledljiva. Zgrešiti do vrha Lipnika skorajda ne morete več. Na sedlu med Hudim vrhom in Srednjo špico prvič zagledam Lipnik, ki je že dokaj blizu. Sprva sem mislil iti še na Srednjo špico a sem se premislil, saj sem hotel malo varčevati z energijo. Do vrha Lipnika sem potreboval natanko 4 ure s cca. 12Kg nahrbtnikom.
O vrhu ne bom prav veliko. Opisov je dosti, slik pa tudi. Za mojo vertikalko preveč prostora.
V log uspem spraviti nekaj čez 50 zvez, od tega celo 6 na dveh metrih. 5W in GP antena je bilo vse kar sem imel. Vrh je tako doživel tudi krstno aktivacijo na 2 in 20-ih metrih.
V mislih sem imel tudi napad na Javoršček, a sem prepozno štartal od doma in je bila ura že prepozna, veter pa se je že nevarno umiril in mi tako otežkočal lažji povratek v dolino.
Na celi poti nisem srečal ne človeka ne divjadi. No le dve golobice oz. nekaj podobnega sem splašil.

Še nekaj slikic:

Slika
Pot Modra puščica = parking, Črna = odcep, ki ga nisem našel, Rdeča = tu bi moral levo pa sem očitno spregledal. Pot, ki sem je prehodil=rdeča

Slika
Edina voda na poti, ki sem jo spil je bila iz tega ostanka granate

Slika
Slika
Slika
Javoršček bo za naslednjič

Slika
Tudi Črni vrh (na sredini) me še čaka

Odgovori