S5/JA-030 Rodica

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-030 Rodica

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Odločitev za Rodico je padla v trenutku takoj potem, ko sem preveril vremenske razmere. Zopet s »polno bojno« se odpravim direktno na nihalko za Vogel. O ceni prevoza raje nebi, ker se mi zdi malo prevelika, sploh za eno smer, je pa res, da komfortna vožnja in prijazno žičniško osebje malo odtehta vse skupaj.

Nadaljujem po poti mimo šije in potem na grebenu na vrh. Sam sem hodil kake dve ure. Pot gre malo gor in dol in mestoma malo tudi skozi cretovje, vendar je povsem nezahtevna, primerna tudi za mlajše oz. starejše.

Na vrhu ljudi ne manjka, zato se umaknem malo stran, kjer sem se za kako uro posvetil radioamaterstvu. Če povem po pravici nisem imel najboljšega občutka za tipkanje, zato naredim manj zvez kot bi jih lahko tisti dan, saj je bila aktivnost na frekvenci odlična. Kar nekaj je bilo tudi S2S zvez.

Rodica je čudovit vrh z lepim razgledom, prostora za postavitev je dovolj, poskrbeti boste morali le za sidranje vertikalke oz. antenskega droga.

Po aktivaciji se spustim za kake 150m nižje, kjer vzletim in dvajset minut zatem pristanem v Ribčevem Lazu – neprecenljivo.

Slika
Greben proti Rodici (skrajno desno)

Slika
Na vrhu

Slika
Na vrhu

Slika
Pogled iz vrha proti jezeru

Odgovori