S5/JA-001 Triglav

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-001 Triglav

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Izkoristil sem še zadnje čudovite dneve in se odpravil na Triglav. Ideja je bila sicer od prijatelja, a na koncu ni utegnil iti z menoj, zato sem
se odločil, da vzamem tudi SOTA opremo.

Za izhodišče sem vzel Krmo. Štartam nekaj čez četrto uro zjutraj. Polna luna je tako svetila, da nekaj časa lučka sploh ni bila potrebna. Pot skozi gozd in naprej mimo pastirske je bila precej ledena, naprej do Kredarice pa bolj ali manj kopna. Ob daljšem postanku na Kredarici nadaljujem proti vrhu, kjer je pot mestoma prekrival sneg in led, vendar v manjših pasovih, tako, da se nisem odločil natakniti dereze. Zaradi takih razmer bi mi najbolj še prišel prav samovarovalni komplet, a sem ga pustil doma, saj sem šel vendarle na zimsko turo, mar ne?
Naj povem, da sem cepin rabil samo toliko, da sem na vrhu naredil luknjo za polagalko. :)

Na vrhu fantastičen razgled, čudovito vreme in seveda nekoliko manj ljudi kot poleti. Temeperatura, kar nekaj nad lediščem, mi omogoča dolgo delo v CW in to brez rokavic.
Kitajc UV-5R se zopet izkaže za neuporabnega, saj slišim zgolj močnejše postaje v bližini. Po 32. aktivacijah je Triglav doživel še krstno na tridesetih metrih.

Pot nazaj je zahtevala nekoliko večjo previdnost. K avtu se vrnem nekaj pred peto uro pooldan in s tem zaključim čudovit, "skoraj poletni" dan.
Hvala vsem za zvezo!

In še nekaj slikic:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/JA-001 Triglav

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Lepo se je tole poklopilo :)
Jure S57XX

Odgovori