S5/JA-021 Tosc

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-021 Tosc

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Ko se prvič slišal za Tosc sem se najbolj čudil imenu. Tudi na frekvenci mi ga je bilo zelo čudno izgovoriti, saj ne premore niti enega šumnika.
No če je že ime nekoliko čudno pa vrh ne istopa prav preveč, značilen je zgolj samo po precej veliki ravnici, nekašni plošči, ki se razprostira zgolj nekaj nižje
pod vrhom.

Štartal sem iz parkirišča pri vojaškem objektu na Pokljuki in naprej po klasični poti proti Vodnikovem domu. Na Studorskem prevalu ugotovim, da imam še ogromno časa in energije zato se odločim, da na Tosc zavijem prej kot pa če bi šel po klasični poti. V glavah se mi nakaže dobro nakazana direktno preko strmih trav in nato preko skal na vrh. Malce težev sem sicer imel z iskanjem primernih prehodov a le ti niso bili zahtevni. Največ problemov so predstavljale prav štoraste nezložljive pohodne palice, ki pač za take podvige niso primerne.

Anteno postavim nekoliko severno, in nižje od vrha, saj na vrhu nisem hotel motiti peščico obiskovalcev. Prav začuden sem bil, da jih ni bilo več, med tem ko so se spodaj na poti proti Vodnikovem domu in naprej na Triglav premikale cele kolone ljudi. Vrh je poraščen z lepo trav'co ki jo obdelujejo volneni travojedci, katerih iztrebkov vonj zna biti kar moteč.
Malo sem bil v skrbeh tudi kam bi zataknil polagalko, a je k sreči na voljo ena počena skala.

Ker je vrh lepo odprt proti osrednji S5 deželi se seveda pozna tudi število zvez na 2m. Na KV ni bilo pretirane gneče. Vrh je po desetih aktivacijah doživel prvo aktivacijo na 30. metrih, in pa celo prvi opis??, no vsaj na tem forumu.

Slika
Čudoviti žlebiči

Slika
Proti vrhu

Slika
Na vrhu

Slika
Pogled na Triglav

Slika
Pot, rdeča gor, zelena dol

Odgovori