S5/JA-004 Jalovec

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-004 Jalovec

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Pozdrav!

Obetalo se je malo boljše vreme in našlo se je nekaj časa, zato se skupaj s prijateljem Klemenom odpraviva na Jalovc. Parkirava po predpisih v Planici in jo mahneva proti Tamarju od kjer nadaljujeva na Kotovo sedlo in potem na vrh. Kljub veliki začetni krizi pri obeh, nama uspe v 4 urah in pol priti na vrh, s tem da sva ogromno časa izgubila pri prehodu snega, ki je kar nekajkrat presekal pot in tako onemogočal normalen dostop. Seveda lahko čas še zmanjšate, posebej če ste v dobri kondiciji, če v nahrbtnik daste manj (nič KV-ja, nič sendvičev), ali če spregledate tablo v Planici in se peljete direktno do Tamarja (-45min). :)
Ker je Klemen imel še opravke popoldan, sem se odločil da ne bom na frekvenci več kot eno uro. V tem času mi uspe narediti 38 zvez na KV in UKV skupaj. Zveze na 2m so bile kar težavne, saj se pozna da je Jalovec malo bolj pomaknjen zadaj in kljub veliki višini nismo prav »odprti« proti S5, se je pa slišalo polno I postaj.
Pot nazaj na sedlo se nama je zopet kar »vlekla«, saj je potrebno zelo paziti, res pa je da je bil potem užitek naprej dol po plazišču, saj so bile odlične razmere za smuko brez smuči. Praktično sva pridrsala do Malega kota, tako da so me na koncu pekla vsa meča. No hiter spust po snegu se je poznal tudi na času, saj sva ob 13:45 že pila zasluženo pivo v Tamarju.
Vse dogodke sem pridno hranil v fotoaparat, vendar mi je tudi te slike in filmčke požrl pokvarjen disk. K sreči sem nekj slik poslal Klemenu po mailu, tako da mi jih je kjub temu nekaj ostalo. Dve pa slike mi je poslal tudi Klemen, ki jih je naredil na svoj telefon.
Seveda prekrasen!
Seveda prekrasen!
mini-IMG_2229.JPG (32.75 KiB) Pogledano 1773 krat
Težavni prehodi
Težavni prehodi
mini-DSC00636.JPG (32.49 KiB) Pogledano 1774 krat
Improvizirani turban je za senco! :)   foto: Klemen
Improvizirani turban je za senco! :) foto: Klemen
mini-29062010430.JPG (46.01 KiB) Pogledano 1771 krat

Nekaj slik najdete tudi v galeriji.

lp
Slavc

Odgovori