S5/JA-071 Srebrnjak

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 378
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/JA-071 Srebrnjak

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Srebrnjak sem aktiviral isti dan kot Trentski Pelc in je bil zgolj kot nadaljevanje lepega jesenskega dneva.
Nažalost je bil moj pristop nekoliko neobičajen zato ne morem podati kako je dostopati pohodniško na vrh, lahko pa seveda delim svojo izkušnjo, če ne drugega kot dokaz, da sem gor bil :)

Štartam iz Trentskega Pelca, tam dobra termika zato naberem nekaj višine in se odpeljem proti Srebrnjaku. Do Srebrnjaka sicer izgubim višino a jo imam še vedno dovolj, da malo pretipam teren za pristanek. In res, bile so dobre razmere, travnato pobočje pa ni bilo prestrmo, zato se odločim in pristanem, nekje na višini 2000m.

Pot po zraku
Slika

Mesto pristanka
Slika

Med pospravljanjem letalskega pripomočka pokličem Darka S57AX, da najavo na Sotawatch, saj tako sam nisem izgubljal časa in pa živcev (zaradi telefona).
Vzpon je bil kratek a ne ravno enostaven. Tukaj je bilo nekaj več plezarije kot na Trentski pelc, je pa res, da nisem ravno iskal morebitnih lahkih prehodov.
Slika

Sam vrh ni toliko prostoren kot T. Pelc a še vedno dovolj za vso kramo.
Slika
Slika

Tudi na tem vrhu naredim solidno število zvez. Vrh doživi tudi krstno KV aktivacijo. Z UKV -jem pa že klasično pri meni vedno težave. Tokrat se mi je zlomila moja umetniška GP-jka. Nekako sem poskušal pokrpati a ni in ni šlo. Čast dveh metrov sta rešila praktično domačina Primorca, drugih lovcev nisem naredil, razen seveda na KV.
Moja super antena. :?
Slika

Po aktivaciji se zopet premaknem malo nižje in poletim do avta.
Ponovno en lep dan v tem delu S5. Hvala vsem, ki ste se potrudili in me doklicali. Hvala Darko za najavo.

Odgovori