S5/GS-027 Lendavske Gorice

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/GS-027 Lendavske Gorice

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Najvišji vrh Lendavskih Goric ima SOTA referenco S5/GS-027. Po spremembi pravil SOTA programa, ki so jih pripravili Angleži, se je vrh pojavil na čakalni listi za izbris. Zato se odločim, da ga obiščem, nato pa nadaljujem proti sosednjemu »zmagovalnemu« vrhu na Madžarski strani meje.

Slika

Vrh je enostavno dostopen po cesti. Avtocesta me pripelje do izvoza za Dolgo vas. Od daleč se že vidi nov razgledni stolp, ki naj bi v bodoče v ta predel Slovenije privabil več obiskovalcev. V Dolgi vasi se usmerim v hrib po smerokazih za Vinsko cesto po Lendavskih Goricah. Na nekaterih križiščih se pojavijo smerokazi za Piramido, kot poimenujejo vrh, na katerem stoji »piramida«, ki se jo da videti tudi ponekod drugod.

Slika

Lokacija za aktivacijo ni najbolj ugodna, saj se nahaja v križišču treh cest, ob avtobusni postaji in na dvorišču hiše, ki se nahaja tik za piramido. Zato se umaknem malce v gozd, kjer je dovolj prostora za postavitev PPS-a. Prostor je očitno namenjen pripravi drv. Nekaj debel nudi dovolj ugodja za izvedbo aktivacije, pa še v senco se da skriti. O sami aktivaciji se ne da kaj posebno dodati. Število sogovornikov je, glede na dan med tednom, pričakovano in je med nižjimi v letošnjih aktivacijah. V uri je vsega konec. Če ne delate na KV področju boste od tu imeli kar nekaj težav.

Slika

Malo se še sprehodim okrog in ugotovim, da »Hiše vina« in podobni objekti, ki verjetno ponujajo nekaj krepčila, obratujejo samo ob koncih tednov. Upajmo, da bo z novim razglednim stolpom poskrbljeno tudi za tovrstne potrebe in ne le za lep razgled na štiri države – Slovenijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško.
Najdem staro propadajočo karavlo nekdanja JLA. Pot mimo nje še vedno vodi po naši strani meje. Ker ne uspem najti neke prečne povezave do poti, ki vodi po Madžarski strani meje, bo potrebno na sosednji vrh po drugi poti.

Nekaj slik v večjem formatu je TUKAJ
Jure S57XX

Odgovori