S5/CP-014 Šorta

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/CP-014 Šorta

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Ker se od zahoda prične jasniti se hitro z družino odpravimo na aktivacijo Šorte. Šorta je v svoji regiji (CP) eden najmanj zanimivih vrhov, saj ima precej malo aktivacij. Tudi ko sem predhodno gledal opise vrha sem našel zgolj dva, pa še to pri enem ni več slik na razpolago.
Dostopam drugače kot opisujeta predhodnika Dejan in Jure tukaj na forumu. Iz glavne ceste ki pelje na Petrovo brdo kak kilometer pa pol po odcepu za Davčo, oz. kak kilometer pa pol pred Petrovim brdom zavijem desno v hrib proti Geblarjem. Cesta je strma, vendar dobro urejena, z zapornico nekaj deset metrov od glavne ceste, ki pa je odprta.
Parkiramo na sedlu, malo večjem prostoru – platoju, ki služi za odlaganje lesa. Peš nadaljujemo po vlaki mimo prenovljene hiške (glej slike) in potem po potki na sedlo med dvema vrhovoma, od tu pa naprej na levi oz. vzhodni vrh. Kasneje sem bil sem tudi na desnem vrhu, ker sem imel občutek, da je celo višji, a karte pravijo drugače. Pot na vrh je dobro prehodna, nekje se je pač potrebno malo skloniti zaradi vejevja.
Vrh je poraščen in nudi, če se potrudiš samo nekaj malega pogleda proti zgornji Davči.
Ker se nam je mudilo dalje se nisem precej zamujal na frekvenci in tako je v logu pristalo bolj malo zvez. Od tega vse na KV, na UKV je od tukaj bolj žalost. Vračamo se po isti poti nazaj.

Slika
Pot, ki nas pripelje do obnovljene hiške-senika (glej zadnjo sliko)

Slika
Če tukaj krenemo levo, se bomo potem težko prebili do vrha

Slika
Tukaj se postavi kar precej pokonci

Slika
Oznaka na drevesu

Slika
Na vrhu

Slika

Slika

Slika
Sedlo med dvema vrhoma

Slika
Na poti nazaj

Odgovori