S5/CP-037 Štedel vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/CP-037 Štedel vrh

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Ob pisanju poročil za pol leta nazaj mi je zopet naredilo »lušte« za SOTA udejstvovanje. In smo šli, zopet družinsko. Glede na zasedbo sem se odločil za Štedel vrh pri Prtovču.
Zanimivo da na forumu najdem samo en opis in sicer od S57XX, pa tudi tukaj povezava do slik očitno ne deluje saj jih forum ni prikazal. Skratka prav taki primeri kažejo na to, da ne bi bilo slabo, če bi bilo kakšno poročilo več, saj morda komu kdaj prav pride.

Parkiramo na Prtovču (nad Železniki) in se pod novim VN 110kV daljnovodom po grebenu vzpnemo na vrh. Pot ni bila čisto nič ledena, a je bila težava v veliki količini suhega listja in je na določenih mestih kjer je spodaj trava seveda zelo spolzelo, kar je bilo zelo nevarno za otroke, posebej za najmanjšega. Vrhova sta dejansko dva, a je dobro videno, da je prvi iz te smeri tudi najvišji. Kot je že Jure opisal je na vrhu v kamnu vrisan rdeč znak X. Vrh je redko zaraščen in predvsem proti zahodu nudi nekaj malega razgleda, a bolj kot razgled pride poleti prav senca katere mora biti dovolj.
Za delo na frekvenci si vzamem uro časa, kaj več pa mi ni dopuščal mraz in pa močan veter. Uspem aktivirati vse razpoložljive bande. Na 20m me presenetijo celo trije USA-ti.
Sestopamo po isti poti nazaj do avta.
Hvala vsem za zveze in varen korak ter mnogo novih hribčkov in dx-ov v 2017!

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Odgovori