S5/CP-006 Mladi vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/CP-006 Mladi vrh

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Čeprav je zjutraj prevladovalo kislo vreme se je popoldan celo zjasnilo in vzrok temu je bila tudi hitra odločitev za družinsko soto.
Že dolgo smo imeli v planu Mladi vrh, zato nas od aktivacije ni odvrnila niti Zvonetova najava in to celo v enakem času.

Dostopamo v smeri Selc, preko Golice in naprej na sedlo med Mladim vrhom in Koprivnikom, kjer parkiramo. Otroci takoj ugotovijo (slišijo) da pušča zadnja pnevmatika. SOTA je bila na prvem mestu, zato smo sklenili da jo zamenjamo kasneje. Zvonetov avto, parkiran nekaj metrov stran je bil že hladen, kar je pomenilo, da bo kmalu zaključil. In tako je tudi bilo, z Zvonetom in soprogo se srečamo na poti, onadva dol, mi gor. Izmenjamo nekaj besed in dalje.

Na vrhu še vedno klopca, vpisna knjiga, žig. Moram reči da sem si predstavljal malo bolj prostoren vrh z nekoliko višjimi drevesi a je bil zgolj približek temu.

Na frekvenci sem doživel dober odziv na 40m, na 30m in 20m pa je bilo zelo slabo. 2m-FM solidno za nedeljsko popoldne. Sicer ne zelo dolga aktivacija prinese nekaj manj kot 50 zvez v logu in pa mrzle roke. Pozna se prihod jeseni in čas bo, da kakšen kos oblačila dodatno navržemo nase.

Hvala vsem za zveze!

Slika
Večino časa nas markirana pot vodi po vlaki

Slika
Konfin tik ob klopci (foto: s56zzz)

Slika
Vse od razgleda

Odgovori