S5/CP-001 Altemaver

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/CP-001 Altemaver

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Če bi bila samo SOTA aktivacija bi sigurno ostal doma, saj je bilo vreme slabo, a ker je ta vikend potekalo tudi tekmovanje na UHF/SHF področjih, sem se odločil, da grem nekam kjer bi bilo vsaj malo možnosti za kaj sonca.
Že dolgo je od tega ko sem bil na Ratitovcu, a takrat sem šel iz Prtovča zato sem se tokrat odločil za napad iz planine Pečana.
Dostopal sem preko Krope, Dražgoš, Rovtarice in direktno do parkirišča pod planino Pečana. Do vrha nas loči zgolj 300m nezahtevnega vzpona.
Sam sem za to pot potreboval debelo uro in pol, saj sem bil pošteno otovorjen. Na hrib sem tokrat poleg klasične SOTA opreme "vlekel" še "kramo" za 3cm band. Ko sem doma stehtal nahrbtnik je tehtnica pokazala 34,5Kg, kar je dosedaj rekordna teža mojega SOTA nahrbtnika.
V gosti megli sem na vrh hodil malo bolj po občutku. Ko se je pot malo spuščala me je skrbelo če sem na pravi poti, zato sem odložil opremo in šel naprej pogledat če je pot prava. No kmalu me je napis na skali in puščica prepričal, da je pot prava.
Na vrhu prav preveč ravnega terena (za šotor) ravno ni, še tripod za moj "talar" sem težko postavil, saj je teren precej razbrazdan. Šotor sem kljub temu postavil, da sem imel vsaj
opremo na suhem.

Ta aktivacija je bila primarno namenjena, da aktiviram en SOTA vrh na 10GHz in da testiram kombinacijo novega feeda in offsetne antene. Na 10GHz sem zadnjič že poizkušal (sicer ne toliko resno) aktivirati JA-001, a je v dolini ostala parabola, pa tudi tekmovanja ni bilo, tako da 4 zveze zelo težko spraviš v log.

Začnem z delom na 3cm in kmalu ugotovim, da zadeva dela odlično, saj so bile kmalu v logu veliko več kot samo 4 zveze. Po končanem kontestu postavim še KV in 2m anteno in vrh aktiviram še na teh frekvencah.
KV precej pester, na UKV sami stari znanci.

Pošteno naveličan megle, v dobrih petih urah kar sem bil na vrhu se je samo enkrat malo bolj odprlo da sem videl kočo in nekaj okolice, se odpravim v dolino in vračam
po isti poti domov.

Hvala vsem za zveze!

lp
Slavc

Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil s53xx, dne 07 Okt 2015, 09:42, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: S5/CP-001 Altemaver

Odgovor Napisal/-a s53x »

Bravo Slavc.
Lepa, garaška aktivacija.
Še veliko užitkov na SOTA cm ti želim.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori