S5/CP-006 Mladi vrh

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-006 Mladi vrh

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Na Mladem vrhu prav tako nisem bil nekaj let. Lotim se ga enako – s sedla med Koprivnikom in Mladim vrhom. Predel je na kartah označen kot Brdo.

Slika

Do izhodišča se pripeljem malce po ovinkih. Iz Loke v Selško dolino in nato med Praprotnim in Bukovico zavijem levo v dolino Luše. Nekje na pol poti do spodnje postaje sedežnice na Stari vrh zavijem levo proti Mlaki. Pot me bo pripeljala na vojaško cesto, ki pelje vse iz Škofje Loke proti Blegošu. Mimo Zaprevala pridem na izhodišče, ki sameva. Nikjer žive duše. Kljub vročini se ljudje dokaj pozno odpravljajo od doma. Kakih 45 minut umirjene vožnje mi vzame vse skupaj.

Slika

Avto bi se dalo pustiti tudi nekoliko bliže pričetku vlake, ki vodi v smeri vrha, a je tam okoli vse razkopano zaradi spravila lesa. Pot je že poznam. Najprej po vlaki, nato po stezi, ki pripelje na jaso s smerokazom. Tu ponovno pademo na vlako, ki nas pripelje tik pod vrh. Še zadnji vzpon in smo na vrhu. Ozračje je zadušljivo in nikamor se mi ne mudi, zato porabim kakih 45 minut za vzpon.
PPS postavim malce pod klopco, tako da ne motim drugih obiskovalcev. Prav veliko jih ni, pa vseeno. Kljub drevju se da poiskati mesto, kjer se bo dalo brez zatikanja raztegniti 10m fiberglas za vertikalko. Tisti z dipoli boste morali malo bolj potelovaditi ali pa se zadovoljiti z manjšo višino antene. Posebnih škodljivih vplivov drevja ne opazim, saj se QSO meter ustavi tik pod 90.

Slika

Za povratek izberem sprva prijetno, nato pa vse bolj strmo pot v smeri sedla Prehodi. Računal sem, da se bo kaka steza ovila po južnem in JZ pobočju Mladega vrha nazaj proti izhodišču, a sem jo našel precej niže, kot bi želel. Nekateri deli so bili zaradi podrtega drevja kar zoprni. Končno pridem do vlake, ki vodi do znane jase s smerokazom in nato nazaj do avta. Spust mi je zaradi težavnega terena vzel dobro uro. Zagotovo se po tej sledi (zeleni) ne bom več potikal!

Hvala za zveze in spote!

Nekaj slik je tukaj.
Jure S57XX

Odgovori