S5/CP-005 Koprivnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Ker se rad potikam vse povsod sem nekatere »svoje« vrhove v CP območju kar nekoliko zanemaril. Da mi ne zamerijo in se mi nekoč ne maščujejo s kako neprijetnostjo, se jih bom počasi lotil ponovno. Med prvimi je prišel na vrsto Koprivnik. Izbira je bila pogojena čisto času primerno – visoke dnevne temperature, ki so kar klicale po senci na poti in vrhu 8-) .

Izhodišče bo tokrat sedlo med Koprivnikom in Mladim vrhom, od koder bo pot potekala po V in JV pobočjih Koprivnika. Prvič sem bil na vrhu po zahodni smeri. Mimo koče na jasi proti sedlu med Romovcem in Koprivnikom in nato na vrh (glej karto).

Slika

Do izhodišča se pripeljem po vsem poznani cesti Škofja Loka – Poljane – Javorje – Črni kal (eno od izhodišč za Blegoš) in naprej po vojaški cesti proti Staremu vrhu (cca 50min). Prostora za parkiranje je na izhodišču več kot dovolj.

Slika

Pot (rdeče, cca 35 min) nadaljujem na drugi strani ceste, kjer me kažipot usmeri levo po vlaki, ki kmalu naredi oster ovinek v desno. Pot preči jasno in kmalu ostro zavije levo. Nadaljujem in se najdem pred odločitvijo – po stezi (desno) ali nadaljevanju po vlaki (levo). Odločim se za desno varianto, ki me preko dokaj strme jase pripelje proti vrhu. Kasneje se bom vračal po vlaki (zeleno).

Slika

Vrh se je še nekoliko bolj zarasel, kot je bil že pred leti. Deblom, ki služijo kot klopi, ZOB ČASA tudi ne prizanaša. PPS postavim v senci na severni strani vrha. Kljub drevju mi uspe poiskati prostor, kjer se da 10m fiberglasa raztegniti brez težav.

Band je bil živahen, a ne preveč. Neko tekmovanje je povzročalo malo zmede, zato sem morda obupal prej, kot bi drugače. Spuščam se po nekoliko spremenjeni poti (zelena sled, cca 20 min). Jo priporočam tudi za vzpon, saj je strmina bolj enakomerna, brez pretiranih »skokov«. Kolena vam bodo hvaležna :P … Nezahtevna tura, a v mokrem lahko na strmejših delih drsi.

Hvala za zveze in spote!

Nekaj več slik je v galeriji.
Jure S57XX

Odgovori