S5/CP-001 Altemaver in Sv. Jakob s5/cp-026

Moderator: s58r

Odgovori
s56wrt
Prispevkov: 35
Pridružen: 02 Sep 2008, 20:19

S5/CP-001 Altemaver in Sv. Jakob s5/cp-026

Odgovor Napisal/-a s56wrt »

Kot že nekajkrat v "kompletu" smo se tokrat odpravili na Altemaver. Otroka sta bila zelo zainteresirana, zato ni bilo kaj za čakat. :D
Štart je bil v Železnikih, preko Podlonka in Prtovča mimo lovske koče do "RAMPE". Tam smo pustili avto in nato preko planine Klom do "male" koče na Ratitovcu in nato na ALTEMAVER. Hodili smo približno eno uro in pol. Po opravljeni aktivaciji je bil povratek nazaj do koče na zaslužen flancat in joto ter topel čaj. :D
Šele, ko smo prišli iz koče sem videl na termometru da je res na Ratitovcu (in sigurno še kje) zelo mrzlo, živo srebro je namreč kazalo -1°C. :shock:
Tako to je bil naš "pohod na Ratitovec.
Več slik TUKAJ.


Po prihodu domov sem se odločil, da mojega jeklenega konjička malo polepšam in ga odpeljem še v avtopralnico. Po pogovoru z XYL se ji je prikazal nasmeh na obrazu in seveda predlog še za eno aktivacijo. :shock:
Po pregledu mi predlaga Sv. Jakob, ker je "menda" zelo lahka tura. No ja kaj mi je ostalo :lol: pristanem na idejo in se odpraviva še na Jakoba. Odpeljeva se do Šk. Loke čez Gosteče in naprej proti Katarini oz. do Sv. Jakoba. Prideva skoraj do pod cerkve, tam pri neki hiši postiva avto in nato naju čaka še cca. 15 minut hoje. Pri cerkvi na klopici se "naseliva", po približno 10 minutah in 13 zvezah pospraviva in se odpraviva hitro nazaj proti domu.
NEKAJ SLIK
73 de S56WRT - Robert

Odgovori