OE/KT-123 Kegel

Moderator: s58r

OE/KT-123 Kegel

OdgovorNapisal/-a S56LXN » 31 Jan 2015, 10:17

Z Markom S57MS sva se spet namenila v OE. Spet sva se dobila v Vodicah, Marko pa je peljal skozi Ljubeljski predor, v zahodna predmestja Celovca, proti SZ v Feldkirchen (Trg na K.), nato pa desno skozi Wimitz, v kraju Sirnitz pa levo v hribe. V Hochrindlu sva parkirala pred zapuščenim hotelom s spluženim parkiriščem.
S seboj sva imela turne smuči, ker pa je bil vrh dokaj blizu, sva se raje namenila iti kar peš.

SlikaPo malo ledeni cesti sva odšla navzgor, pred zadnjo hišo pa sva zavila desno že na zasnežen kolovoz, nato pa naravnost po brezpotju po cca 25 snega proti vrhu.Slika

Slika

SlikaMimo umetnega jezera za zasneževanje sva prečila vlečnico, kajti vrh je na drugi strani te. Na zemljevidu je vrh vrisan pred vlečnico.

Slika

Slika

SlikaNa 2 in 6m sva naredila zvezo le z Marjanom S56IHX. Polagalko z žično anteno sva prislonila na drevo in se menjavala na bandih. Jaz na 15 in 40m. Skupno sem naredil le 22 zvez.

Slika

Slika

SlikaDol sva odšla po robu smučišča proti zahodu, da sva lahko fotografirala smučišče pod naslednjim vrhom OE/KT-112

SlikaZato pa sva se morala dvakrat plaziti pod in nad ograjo iz bodeče žice. S tako ograjo sem že imel zelo slabo izkušnjo na Mrzlem vrhu, kjer sem strgal stranski žep in izgubil avtomobilske ključe. Tokrat se je dobro končalo.Slika

SlikaŠe okrasek ob lepih lesenih počitniških hišicah

Slika


Toliko s sončnega Kegla.

73, Bojan
Uporabniški avatar
S56LXN
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 07:30

Vrni se na SOTA OE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron