S5/RG-013 Kopa

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-013 Kopa

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Po aktivaciji Griča sem se odpeljal nazaj v Laze in zavil desno proti vzhodu. Po slabih 3km sem zavil levo na makadamsko cesto v smeri Podstene. Cesta je bila splužena in posuta s peskom.

Slika SlikaNa drugem odcepu sem zavil pri enaki tabli desno. Ta cesta ni bila več splužena in na parih strminah v ovinkih najbrž brez 4x4 nebi šlo. Že med potjo proti Kočevju sem se spomnil, da nisem dal v avto lopate, zato sem jo v Kočevju za vsak slučaj raje kupil. Na križišču štirih cest sem zavil desno v smeri gozdarske oznake na kamnu.

SlikaEnkrat je bilo potrebno zapeljati čez deblo podrtega drevesa, a več težav sem imel tu nazaj grede. Po Garminu sem že peljal mimo vrha, a ni bilo videti nobene poti navzgor. Par sto metrov naprej sem parkiral pri kolovozu, katerega smer je bila točno proti vrhu. Po tem kolovozu sem odšel navzgor. Spodaj je bilo 10cm snega, zgoraj pa 15. Na polovici poti je kolovoza zmanjkalo, nato malo stezice, potem pa na gliho do vrha. Dobrih pol ure sem rabil do 1077m visoke Kope.

Slika Slika Slika SlikaProstora za antene je dovolj, da pa bi polagalko le zapičil v sneg, ga je pa le premalo. Naredil sem 19 zvez na 2m in 4 na 70cm.


Hvala vsem za zveze in spote.
Vsem aktivatorkam, aktivatorjem, lovkam in lovcem želim veliko sreče v letu 2012. Saj veste, če boste imeli srečo, boste zdravi, imeli denar, čas za SOTA, …

Bojan

Odgovori