S5/GS-026 Serdiški (Rdeči) breg

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/GS-026 Serdiški (Rdeči) breg

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Ker sem bil 5 dni na oddihu v Radencih, nisem pa prav velik ljubitelj bazenov, je bila edina možnost obisk SOTA vrhov v Prekmurju. Takoj v nedeljo po kosilu sem se odpeljal na Serdiški breg, visok celih 416m. Na vrhu piše Rdeči breg, kar je pravo ime vrha. V Atlasu Slovenije pa najbrž napačno piše Središki breg.
Z avtom proti severu skozi Cankovo in Sveti Jurij do Serdice, tam pa levo po ozki asfaltirani ozki cesti na hrib. Po parih km sem pripeljal pod vrh in ob vinogradih parkiral. Po strmem kolovozu sem kmalu prispel na vrh. Najprej nisem bil siguren, če sem na pravem vrhu. Ročni Garmin mi je kazal nekam drugam, pa še napis Rdeči vrh me je zmedel. Še enkrat sem nastavil koordinate in ugotovil, da sem N zamenjal z W. Bil sem na pravem vrhu!

Sam vrh je kopast, z znamenjem in klopco. Tik pod vrhom je lesena hišica s klopmi, mogoče od turističnega ali planinskega društva, nima pa napisa.

Slika

Slika



V podaljšku kolovoza na vrhu se začne ozka asfaltna pot in po 50m je tam še ena lesena hiška s tremi antenskimi stolpi. Možakar se je ravno odpravljal k avtu, moj HAM firbec pa me je vlekel tja in ga vprašal: S5? Povedal mi je, da je radioamater njegov sin, toda ni tu. Ko sem ga vprašal za sinov znak, mi je odgovoril S5130. Kakšen znak pa je to, sem ga vprašal? Svetovni, mi je odgovoril. Ponovno je odklenil in me povabil notri na ogled sinovih pokalov, plaket in PPS-a. Tam sem pa le razbral, da je to S51ZO, če sem si prav zapomnil.

Slika

Slika

Prostora za antene je dovolj, motenj pa nisem zasledil. Na 2m se mi ni oglasil nihče, zato sem polagalko privezal kar ob klopco in naredil na 7MHz 14 zvez. Od tem dve S5 z Janezom in Darkom. Se je pa že mračilo in tudi ohladilo, da me je kar zeblo.

Še večerni pogled na vasi pod hribom

Slika Slika


Hvala vsem za zveze in spot.
73, Bojan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/GS-026 Serdiški (Rdeči) breg

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Bojan,

lastnik lokacije je Ljubo, S53O.
Jure S57XX

Odgovori