S5/KA-008 Košutica

Moderator: s58r

Odgovori
S57MS
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 22:37

S5/KA-008 Košutica

Odgovor Napisal/-a S57MS »

Lepo vreme ,ki nam je podaljšalo poletje sem tudi jaz tako kot mnogi SOTA-ši izkoristil za obisk gora in se v soboto 1.10 zapeljal proti Ljubelju.Na zadnjem ovinku pred Ljubeljem sem pustil avto in se po lovski stezi v prijetni senci dvigoval proti planini Korošica.Malo pred planino sem zavil levo ter se po markirani poti dvignil do grebena in meje z Avstrijo.
zahodni greben Košutice.jpg
zahodni greben Košutice.jpg (54.93 KiB) Pogledano 2395 krat
Nadaljeval sem po zahodnem grebenu na 1968m visoko Košutico .Vreme je bilo toplo brez vetra in na vrhu sem prvo užival v čudovitih razgledih po S5 in OE .
Košutica.jpg
Košutica.jpg (36.78 KiB) Pogledano 2396 krat
Ker je bilo na vrhu kar nekaj obiskovalcev sem se umaknil nekaj metrov in pričel z aktivacijo S5/KA-008 na 2m in 70cm. S seboj sem imel tudi opremo za KV zveze vendar sem se zaradi gneče na vrhu odločil ,da to tokrat izpustim da ne motim ostalih obiskovalcev.Lepo je bilo slišati na katerih vrhovih so tudi ostali operaterji in nabralo se je tudi nekaj S2S vez.Na avstrijsko stran sem se prestavil le s postajo in daljšo gumico in tudi tam aktiviral OE/KT-097 na istih frekvencah.Po aktivaciji sem se odločil , da bom naredil krožno turo in sem po grebenu nadaljeval sestop proti vzhodu.
vzhodni greben  Košutice.jpg
vzhodni greben Košutice.jpg (53.1 KiB) Pogledano 2394 krat
Po ozkem grebenu ,kjer nam na nekaj mestih pomagajo tudi jeklenice sem se tako spustil na Hajnževo sedlo.V senci ruševja sem na Hajnževem sedlu malical in ugotavljal , da je sonce še visoko in bi bilo prezgodaj za povratek v dolino.Pogledi so mi uhajali proti Velikemu vrhu in v trenutku sem se odločil , da poskušam še z eno aktivacijo.Ker je to nova aktivacija bi moralo slediti tudi novo poročilo…
Še nekaj več slikic:

https://photos.google.com/u/0/album/AF1 ... k9lOGoB4ro

Hvala vsem za zvezo
73
Marko

Odgovori