S5/CP-005 Koprivnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Pa je vreme zdržalo :D . Koprivnik, 1393m je bil prav prijeten dopoldanski izlet, ki smo ga opravili Milan S58MU, Jaka (sin Milanove sestre) in jaz. Ob 0730 smo se zbrali v Poljanah, čez dve uri smo že razgrajali na bandu :) .

Mahnili smo jo na Javorje, Žetino, Črni kal in tam ostro desno po stari (a kar solidni) vojaški cesti v smeri Starega vrha. Odločili smo se, da se povzpnemo po "zahodni poti", ki se začne ob neki jasi (strmem travniku) z lovsko prežo. Karta. Markacije nas sicer želijo takoj po vstopu v gozd usmeriti ostro desno v hrib a se odločimo, da jo mahnemo po solidni gozdni poti, ki nas ob zobanju malin pripelje do sedla med Romovcem (1250) in Koprivnikom. Tu se ponovno priključimo na markirano pot, ki nas pelje proti cilju (tabla pravi 0.5h do Koprivnika). Nekaj časa še sledimo gozdarsko cesto. Pot, ki se odcepi proti vrhu ni težko zgrešiti, saj jo označuje zgolj markacija in puščica narisana na smreko. Kaka rdeče/bela tabla nebi bila odveč.

V začetku je stezo med gostimi smrečicami kar težko slediti, saj je dokaj slabo uhojena. Gledaš, kje so najbolj polomljene suhe veje smrek v spodnjem delu debla in vijugaš sem in tja. No, ta labirint ne traja dolgo, saj se po kakih 100m pride v bukov gozd, kjer je podoba povsem drugačna. Če odštejemo kar dobro strmino (resno se jo opazi šele pri sestopu :D ), ni na poti nič posebnega.

Na vrhu se pokaže, od kod Koprivniku ime. Kopriv cel kup - še posebno tam, kjer je najboljše mesto za postavitev PPS-a. Malo "arcnij" za delavce in nekaj palice in gojzarjev za koprive in zadeva je pripravljena za delo. Začnem na 40m, kjer pa prvi naval hitro potihne. Se pozna, da je bil vrh že večkrat aktiviran. Zamenjava z Milanom, ki se spravi na 40m SSB, nato pa pa 30CW. Vmes se jaz oglasim na 2m, kjer mi uspe narediti 6 zvez s samimi starimi znanci z banda (še nikoli toliko na UKV :D ), izvem nekaj podrobnosti o včerajšnjih Dejanovih problemih s poti na Triglav. Krajši izleti na 14MHz ne obrodijo kakšnih posebnih sadov zato zaključimo ponovno na 40m z StoS zvezami, kjer se vedno nekaj dogaja :D.

Pospravimo hitro. Jaka je tačas, ko sva z Milanom uživala na postaji, nabral liter malin in borovnic - bodo še doma zadovoljni. Hkrati zagotavlja, da se nam zagotovo pridruži tudi na Partizanskem vrhu (le doma ne smejo vedeti za medvede :P ). Pot do avta je minila kot bi mignil. Zapeljemo se po ovinku čez Stari vrh tako, da sproti najdemo izhodišča za Koprivnik z "drugega - vzhodnega konca", prav tako pa tudi za Mladi vrh. Oboje je zelo težko zgrešiti.

V Poljanah se na zasluženem pivu dobimo še z Dejanom S56WDN, ki s prve roke pove, kaj se je dogajalo na poti proti Triglavu in helikopterski vožnji v dolino. Upam, da napiše kaj tu gor - vsem nam v opomin ;).

Skratka, en prijeten izlet - le kopriv bi lahko bilo manj :D

Slike še pridejo.
Jure S57XX

s58mu
Prispevkov: 34
Pridružen: 16 Jun 2008, 09:40

Re: S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s58mu »

Enkratno dopoldne na Koprivniku. Vreme kot nalašč za hojo na vrh, z vmesno malico ( maline, borovnice ) in domačo lekarno na vrhu ( šilce krepkega proti prehladu in več vrst kopriv proti revmi ). Do tega dne nisem vedel zakaj ima ta hrib tako ime, na podlagi konkretnih srečanj s prvim delom imena hriba, pa vem.

Po aktrivnosti Jureta na 7 MHz CW, začnem z delom na 40m SSB, po pile up-u se premaknem na 30m. Nato ponovna menjava, po kateri se malce razgledam med malinovjem, občasno pomagam nečaku Jaku pri nabiranju malin, opazujem kanjo, ki išče plen. Ugotovim, da je naša prisotnost sploh ne moti, pristane na drevesu kakšnih deset metrov stran, in nato odleti naprej.
Ob vrnitvi Jure pove, da je govoril z Dejanom S56WDN ter da je že doma po ponesrečenemu vzponu na 3GLAV. Več smo se pogovorili ob povratku v dolino pri pivu pod kostanji v Poljanah.
Nato narediva še par zvez, počasi pospraviva opremo in ob zaključku aktivnosti se število zvez v mojemu logu konča pri 51. Lepa cifra, med drugim GM, nekaj SM postaj, presenetljivo veliko F, DL, sem pa tja kakšen I, od naših pa 2 postaji. Pozna se dopoldanki čas preko vikenda in konec dopustov !

Prijetno SOTA dopoldne z novimi načrti za naprej, mogoče tudi pridobitev novega hama. Nečak, čeprav ima komaj 10 let, ni mogel pozabiti in sem mu med potjo domov komajda lahko sproti odgovarjal na njegove" Zakaj pa......zakaj......"


73's de Milan S58MU

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/CP-005 Koprivnik

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Nekaj slik s potepa na Koprivnik je tukaj.
Jure S57XX

Odgovori