S5/GS-010 Veliki Slom

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/GS-010 Veliki Slom

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

V nedeljo sva z ženo med potjo v Radence zavila z AC v Žiče in nato v vas Suhadol na južni strani Velikega Sloma. Sredi vasi pri neki kmetiji sem pustil avto. Čim sem odprl avto, sem dobro občutil močan veter, ki so ga napovedali za Štajersko. Dobro sem se oblekel, nataknil ta težke čevlje, oprtal težak nahrbtnik in nato sva odšla po cesti nad vas.


Nad vinogradi

Slika

Slika



Za tem znakom sva zavila desno, še vedno po malo zameteni cesti. Pod zadnjo kmetijo se je ob cesti pojavil znak o prepovedi prometa. Ne vem zakaj stoji tam, saj gre ta cesta še naprej od kmetije. Splužena pa je bila res le do te kmetije.

Slika



Pri spomeniku sem sam zavil desno navzgor, žena pa se je sprehajala po cesti. Sopihal sem po strmem grabnu navzgor po dobrih 15cm pršiča in nato levo okoli peskokopa po kolovozu do lovske preže. Tu sploh ni več pihalo, tako kot v vasi.

Slika

Slika

Slika Slika



Od lovskega stojišča do vrha sem šel po kolovozu. Sam vrh se nahaja nad vodnim zbiralnikom na višini 556m. Od sredine vasi do vrha je slabe pol ure hoje. Med drevjem bi se že našlo prostor za polagalko, ki sem jo imel s seboj. Ker se mi je mudilo naprej, sem postavil le X-30 in naredil 15 zvez na 2m, tudi s pomočjo S5 maratona, ter le eno na 70cm. Nazaj grede sem šel po bližji poti. Takoj za lovskim stojiščem, kjer se lovci skrijejo pred divjimi živalmi (S56RTS), sem po kolovozu zavil navzdol in prišel do spomenika. Torej naslednič navzgor levo od spomenika in peskokopa.

Še pospravljanje opreme

Slika


73, Bojan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/GS-010 Veliki Slom

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Lep zimski izlet :)
Jure S57XX

Odgovori