S5/BI-024 Cicelj

Moderator: s58r

s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

Re: S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a s57x »

Ta z golažem je pa res dobra; nekateri obvladate to kuho! Ko bi še pravila SOTA programa. Kdo pa zahteva uporabo navigacije? Vsi zemljevidi in poti, ki jih je beležila GPS naprava so v poročilih zato, da morebitnim "ponavljalcem" olajša pot. In pa zato, da ne prihaja do neumnosti. Čudno, moja naprava pokaže, na kateri strani hišnega vogala stojim, v slabih pogojih gotovo odstopa za več metrov, nikakor pa ne moreš zgrešiti vrha. Seveda ustrezen zemljevid tudi zadostuje, ob pogoju, da ga znamo uporabljati. Gotovo ne bi zgrešil pravega vrha, če bi ga prej označil; edini pravi podatki pa so napisani v Usmeritvah za aktivatorje. Glede na to, da pišeš: "... vrh je tam kjer je označen in to je zame merodajno in ne neke gps številke"... moram pripomniti, da živiš (in tvoji somišljeniki) v hudi zmoti. Tako razmišljanje in nespoštovanje pravil ne vodi nikamor!

73 Jurij, s57x

Uporabniški avatar
s57gb
Prispevkov: 34
Pridružen: 12 Sep 2008, 18:57
Kraj: Podgorica pri Ljubljani JN76HC

Re: S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a s57gb »

spoštujem pravila in se jih in se jih bom držal!moti me le to, da se je pričelo neko dokazovanje s slikovnim gradivom in z dodatkom raznoraznih map in navigacij kdo je zadel pravi vrh in kdo ne!eto to me moti!če ni zaupanja med nami in da moramo imeti s seboj pričo ali več le teh s seboj, da smo bili res na nekem vrhu takrat in takrat da zadostimo pravilom potem naj gre vse skupaj v maloro.a naj rečem kolegu na oni strani:"ejga počak mal, zdele prleti helič pa da vid če si res tm gor k s reku"!pa kam to pelje vas vprašam :roll:
73 DE S57GB Antena je važna!

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Jurij je poizkusil lepo povedati, čemu so namenjene karte in sledi, ki jih objavljamo. Prav tako je lepo povedal, da je potrebno podatke najdene na internetu jemati s premislekom in ne "zdravo za gotovo". Tudi planinske poti, ki so vrisane v Geopedii so marsikje precej na približno.
O tej zadevi smo razpravljali že pred dvema letoma. Smo upali, da se bo prijelo, pa se očitno ne. Imamo hojo v hribe, kjer je lahko vpisna skrinjica tudi v dolini ali pa SOTA delo, kjer moramo biti na najvišjem vrhu. Da smo na najvišjem vrhu se je potrebno na nek način prepričati, tu ni več kaj dodati. Če se kasneje izkaže, da so bile nekatere aktivacije napačne, se bo to tudi napisalo in pika. Res ne nameravamo več izgubljati časa z vsakokratnim razlaganjem razlik me hojo v hribe in SOTA aktivacijo. Pravila so, da se po njih deluje. Vse ostalo je iskanje izgovorov za nepozornost in prepričanje v lastno nezmotljivost.
Tako, zdaj moram pa ugotoviti, kaj se dogaja s Slikomatom ...
Jure S57XX

S51JS
Prispevkov: 25
Pridružen: 24 Apr 2010, 20:26

Re: S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a S51JS »

s57xx napisal/-a:....
Tako, zdaj moram pa ugotoviti, kaj se dogaja s Slikomatom ...
Presegel si mesečni limit prenosa podatkov, vsako odpranje in prikazovanje na forumih se šteje v ta, skupni seštevek prenosa. Takšne so ponavadi pasti iz zanke zastonjskih "stvari", vse je omejeno. Jutri bodo slike ponovno vidne (upam saj je novi mesec).

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a s57xx »

S51JS napisal/-a:... Presegel si mesečni limit prenosa podatkov, vsako odpranje in prikazovanje na forumih se šteje v ta, skupni seštevek prenosa. Takšne so ponavadi pasti iz zanke zastonjskih "stvari", vse je omejeno. Jutri bodo slike ponovno vidne (upam saj je novi mesec).
Ja, sem tudi sam ugotovil. Odziva na moj e-mail ni. Ker se je "pasovna širina" zabila 16. 8. naj bi se sprostilo šele 16.9. No, bomo videli. Bo potrebno zadeve v prihodnje deliti na več albumov, oziroma ustvariti več računov in potem krožiti ali pa poiskati rešitev v smislu Borisove spletne strani ali Miloševega bloga ...
Jure S57XX

Odgovori