S5/BI-004 Mrzlica

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 273
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/BI-004 Mrzlica

Odgovor Napisal/-a s57x »

Z Daretom se dobimo v Šempetru. Obeta se vroč dan, zato se kar hitro odpravimo preko Prebolda po zanimivi ovinkasti cesti do prelaza Predmeja. Tik pred lovskim domom, kjer je tudi možno parkiranje, nas usmeri tabla proti Mrzlici. Mi nadaljujemo vožnjo proti cilju še par minut in parkiramo v prijetni senci. Vse ostalo je otročje lahko, hriba ne moremo zgrešiti.
Pot proti vrhu je v kakšnem drugem letnem času gotovo zelo zanimiva. Tokrat je sonce nabijalo in poti po senci je bilo vse premalo, razgled pa je bil kljub vsemu, na meni tako rekoč nepoznane hribe, presenetljivo dober.
Tokrat je bil v »ekipi« po dolgem času star maček Matej, letos je končal prvi razred. Pri koči postaneva toliko, da si za silo priveževa dušo in omočiva grlo. Do vrha je le par minut hoje. PPS postaviva ob RTV objektu, ki nama kakih deset minut nudi tudi senco.

Slika

»Stolp« priveževa kar ob bližnji grm. Na UKV je precej živahno, tudi tokrat je precej S5 hamov po hribih. No, »glavno« UKV aktivnost sem načrtoval za poznejši čas, saj sem imel v zbirki poleg 5/8 palice še dvoband yagico. Kmalu se nama pridruži še Dare, Matejev oči, in antena je hitro v zraku. Škatlovje postavim v senco dežnika, ki pa se v afriški vročini ne izkaže ne vem kako dobro saj se je postaja vseeno peklensko segrevala in rezultat je bil tudi QRT na UKV; postaja enostavno ni šla na oddajo. Tudi s preizkusom nove antene ni bilo nič, saj je odapter PL-BNC ostal na XY hribu. Pa naslednjič.
Na KV sem prdvideval delo na 30 in nekaj malega sodelovanja v tekmovanju na 20 in 10m. Na 30m je katastrofa, naredim celi 2 zvezi. Tudi na 20m kličem v prazno; sprehodim se čez band in poberem nekaj HQ postaj, brez muke naredim še W1RM in A71A, ki pa sta tudi edina DX.
Z Matejem postaviva še vertikalni dipol za 10m. Vse, kar slišim, tudi logiram – vse skupaj je sila borno, edina svetla točka je VU2POI. Tokrat me je verjetno na hribu prvič »dojadilo«. Pripeka je prehuda. S pomočnikom mojstrsko pospraviva PPS, na hitro poslikava še bližnje rožice, turško lilijo in lepljivi lan

Slika Slika


in se po razgledni poti hitro spustiva v senco mogočnih dreves dol h koči na planinsko kosilo.


73 es cusn Jurij, s57x

Odgovori