S5/BI_021 Tolsti vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s58r
Prispevkov: 276
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

S5/BI_021 Tolsti vrh

Odgovor Napisal/-a s58r »

Celjska koča, je od mojega zadnjega obiska ( 1.maja, lansko leto ) doživela kar nekaj sprememb. Res da je bila takrat t.i. bobkart proga tik pred otvoritvijo, je letos že v polnem teku in po njej se veselo spuščajo otroci v spremstvu svojih staršev ( v glavnem očetov… in ob gledanju zadovoljnih obrazov očetov in prestrašenih otroških , se kar nekako nisem mogel znebiti občutka, da je to slednjim še v večje veselje in jim je izgovor o obveznem spremstvu prav dobrodošel .. ;) ).
Slika
Pot nas vodi navzgor, desno ob bobkart stezi.... .
Sama pot oz. dostop do celjske koče je enostavna ( opisana v predhodni aktivaciji : viewtopic.php?f=8&t=1072 ), sprememba pa je v omejenem parkirnem prostoru ob sami bobkart stezi, zato je potrebno parkirati malo nižje na urejenem parkirnem prostoru, na katerega zavijete takoj desno pred kočo.
Slika
Pogled iz parkirnega prostora, začetek poti...
Namen tokratne aktivacije ( po dolgem času ) je bil izvesti test vertikalke, ki sem jo na brzino sestavil ( po Juretovem opisu na naši strani ), kot pomožno anteno za prihajajoče dopustniške dni in v izogib neprijetnim dogodivščinam vezanih na anteno, katera sem doživel na zadnji aktivaciji ( Col ).

Od koče proti Tolstem vrhu, se pot vzpenja desno ob bobkart stezi, po t.i. drevesnem horoskopu. Vse do lovske koče, ki se nahaja nad velikim zbiralnikom vode, ni problem. Od tu naprej pa se je potrebno malo znajti, saj ni označbe proti vrhu, Stare smer ne velja, ker jo je novo nastala bobkart proga presekala, pohodniki pa se pod njo ne smejo sprehajati. Vendar ker gre za kratko razdaljo, predpostavljam da aktivtorju, ki se bo prvič podal v te konce, iskanje ne bo problem. Ko prispejo na vrh grebena je potka, po kateri krenejo levo, proti vrhu…. Potrebno je omeniti še to, da je sam vrh ( greben ) zaraščen, zato se je bolje umakniti na desni kucelj, pred samim vrhom. Od tu je odprt pogled proti JZ strani in kar je še bolj pomembno ( saj meni ), mir pred mimoidočimi pohodniki oz. t.i. rekreativci in majhna deska-klopca, pravo udobje za delo…. Kar se tiče postavljanja postaje. Postavljanje antene za KV pa je že druga zgodba. Za kakšen dipol ali inverted v , ni pogojev in je izbira vertikalke edina možna varianta ( od teh klasičnih, ki jih uporabljamo KV aktivatorji. Palico sem porinil poševno skozi grmovje, tako da sem lahko »žarčilni« del vertikalke odmaknil od vej grmovja in ga pripel na vrh pohodne palice, katero sem zapiknil nižje pod skalo, na kateri sem imel urejen PPS. En radila sem položil po grebenu, drugega pa spustil v »dolino«, kajti razpoložljivega prostora ni bilo.
Slika
Skjozi najnižje grmovje potisnjena fiberglas palica, nato pa spiščen veriklani del antene...
Slika
En radijal po vrhu, drug "vržen" pod skalo ...
Slika
PPS v "naravnem okolju"...

Kratka aktivacija, 33 QSO, 13 DXCC (Z3, OK, 9A, LX, S5, DL, SM, HA, HB, E7, G, F, PA),
od tega 6 S2S, je pozitiven rezultat, za tokratni test. Vprašanje pa, kaj narediti na lokaciji, na kateri ni dovolj prostora niti za radiale… in moj test antene se bo nadaljeval.

Ko sem prišel domov, sem ugotovil, da sem imel vso pot domov spremljevalca. Martinček ki je v mojem nahrbtniku našel senco, se je očitno odločil, da gre iz podeželja v mesto. Dvomim da je bila odločitev pravilna.

73 de S58R - Rado

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/BI_021 Tolsti vrh

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Rado, dobro, da je bil miroljubni martinček :D, kaj ko bi bilo kaj daljšega in ssssikajočega :? ...
Jure S57XX

s58r
Prispevkov: 276
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

Re: S5/BI_021 Tolsti vrh

Odgovor Napisal/-a s58r »

Verjetno je bil martinček .....
Sva bežala vsak na svojo stran :oops: On na srečo skozi vrata in na vrt ....

lp
Rado

Odgovori