S5/ JA-007 Kanjavec

Moderator: s58r

Odgovori
S57MS
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 22:37

S5/ JA-007 Kanjavec

Odgovor Napisal/-a S57MS »

Zadnji teden v aprilu sem imel dopust in sem se petek zadnji dan v aprilu namenil na izlet v gore in aktivacijo Kanjavca z referenčno številko S5/JA-007.Vstal sem zgodaj in se še ponoči peljal proti Bohinju zavil v Staro Fužino in se tam odcepil proti dolini Voje.Na začetku ceste poleti pobirajo cestnino a sedaj je očitno avtov še premalo.Iz ceste v Voje se kmalu odcepi cesta v levo v dolino Suhe proti Vogarju in naprej planini Blato.Zima je cesto nekoliko zdelala a jo že popravljajo in od kar sem bil zadnjič tukaj je tudi nekaj novega asfalta.Na planini Blato sem si oprtal nahrbtnik tudi s turnimi smučmi in odpravil proti planini pri Jezeru.Po približno 15 minut huje se desno odcepi pot proti planini v Lazu in tja sem se usmeril in še dobro uro nosil smuči do izravnave pred planino v Lazu.S prihodom v planino v Lazu se mi je kar nasmejalo , saj je to meni ena najlepših planin pri nas.Obkrožena je s 3 strani s samimi dvatisočaki .Kreda , Slatna ,Vogli , Debeli vrh in Ogradi so vrhovi ,ki jih občudujemo, ko se vrtimo okoli.
planina v Lazu.jpg
planina v Lazu.jpg (108.61 KiB) Pogledano 2980 krat


Nadaljeval sem proti severu na Lazovčki preval med Debelim vrhom in Ogradmi.Medtem sem že ugotovil , da sem nekaj ur prepozen saj je sonce neusmiljeno žgalo , smučina predhodnikov pa postala mehka in napredovanje počasnejše.Malo pod Ogradmi zaslišim šumenje snega in prvo mi šine v glavo PLAZ.Pogledam navzgor in proti meni se kotali ogromna skala približno meter premera.Pošteno sem moral pohiteti ,da sem ji ušel.
Na Lazovškem prevalu so se mi odprli novi pogledi znanih gora .V zadnjih 15 letih kar pogosteje obiskujem Fužinske gore sem bil tudi na vrhu večine le teh tako, da karte nisem potreboval.Ob pogledu na Stoge ,Adama in Evo ,Ogradi ,Debeli vrh in Škednovec pa sem se spominjal s kom sem te gore osvajal.Tu sem se obrnil levo in nadaljeval pod Debelim vrhom do strmega snežišča , ki sem ga poskušal čim hitreje prečiti saj je po pobočju zdrsnilo že polno manjših plazov .V daljavi pa sem že videl cilj današnje ture Kanjavec. Nadaljeval sem čez nekaj prevalov in prispel do Hribaric od koder sem imel Kanjavec tik pred seboj.Čeprav je bil cilj na videz blizu mi je do vrha vzelo še več kot uro in pol časa.
Kanjavec v daljavi-levo prečenje Debelega vrha.jpg
Kanjavec v daljavi-levo prečenje Debelega vrha.jpg (129.81 KiB) Pogledano 2976 krat
Na vrhu sem vse dobro pofotografiral , le čez Kanjavec nisem pogledal saj nisem hotel tvegati , da sem opast podre.Ko sem pri leplenju psov v dolini na smuči odložil nahrbtnik ,je prišla antena pod smuči in nekaj je počilo.Odletela je paličica ,ki je prilotana na bakreno podlago in ostal sem brez antene a na srečo sem imel s seboj tudi gumico.Naredil sem vseeno 7 zvez od tega 6 na 2 m in eno na 433 mHZ. Seveda sem zraven užival v razkošnih razgledih daleč okoli.
smer pristopa.jpg
smer pristopa.jpg (122.38 KiB) Pogledano 2978 krat
Ker je bila ura že dokaj pozna in sem sam ostal na Kanjavcu , sem si namestil smuči in v precej mehkem snegu odsmučal do Hribaric.Od tam sem ponovno prečil Debeli vrh kjer je bilo še več sproženih plazov in nato v prijetnem smučanju užival vse do planine v Lazu.


Sledilo je še smučanje po gozdu kjer je bilo na nekaterih mestih precej ozko in seveda, ko je snega zmanjkalo nošenje smučk do avta.

še nekaj slikic na spodnjem linku

https://photos.google.com/u/0/album/AF1 ... u4OIim3UOA


vsem hvala za zvezo

73 S57MS Marko
Zadnjič spremenil S57MS, dne 18 Avg 2016, 18:29, skupaj popravljeno 1 krat.

S59MP
Prispevkov: 29
Pridružen: 25 Dec 2009, 00:03

Re: S5/ JA-007 Kanjavec

Odgovor Napisal/-a S59MP »

Lepe fotografije !

Me že nekaj časa matra, da bi se odpravil, ampak verjetno iz Krme preko Bohinjskih vratc.

Koliko časa si potreboval za vzpon ?

73 de

Martin

S57MS
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 22:37

Re: S5/ JA-007 Kanjavec

Odgovor Napisal/-a S57MS »

Hvala Martin !

Ker nikoli nisem prav hiter ,sem se tudi tu vlekel gor okoli 7ur.Seveda sem ob tem dosti slikal , malo so mi psi nagajali ,ki so mi padali nekajkrat dol
in sem jih sušil in ponovno lepil, skratka izgovorov kolikor hočeš za počasnost HI. Ja kar odloči se ,ko bo lepo vreme , snega je še dovolj le priporočam bolj zgodnji
začetek in mislim, da ne boš potreboval več kot 5 do 6 ur.

73

Marko

S59MP
Prispevkov: 29
Pridružen: 25 Dec 2009, 00:03

Re: S5/ JA-007 Kanjavec

Odgovor Napisal/-a S59MP »

No, to bi pa šlo.

Bom videl, kako bo z vremenom.

LP in hvala za odgovor,


Martin

Odgovori