S5/RG-010 Krim

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

S5/RG-010 Krim

Odgovor Napisal/-a s53x »

Sem imel slučajno ene opravke v Močvirju in sem našel v mojem Puntotu še nekaj prostora za nahrbtnik in bicikel.
Vremenska napoved je obljubljala celo pri nas na Krasu sneženje, ampak kdo jim sploh še verjame, vremenkotom!?
In tako se to, v kotlini sončno dopoldne že peljem po ravni, ravni, ravni cesti proti Igu. Vedno sem si želel videt ta kraj z najkrajšim imenom pri nas. Že kot otroci smo ga vedno vpisovali v kvadratek pri igri "ime, priimek,vas,mesto..." In evo ti ga na, Ig je že prekrit z nekaj centimetersko snežno odejo. Bolj po občutku kot zares najdem odcep za Zgornji Ig in pri spomeniku je bilo ravno dovolj prostora za mojo makino.
Slika Slika
Trikotna tabla ob cesti pravi, da so v dolžini 10km nevarni ovinki. Torej, toliko je še do vrha. Zajaham bicikel, smuknem ob skrajnem levem robu cestišča mimo podivjanih dog, ki so v zagrajenem dvorišču zadnje hiše in že se konča asfalt in začne veselje na makadamskem vzponu. Počasi zmanjka tudi makadama saj ga nadomesti sneg, malo višje pa tudi tega ni več, saj je podlaga v glavnem ledena. In tako sledi prijeten vzponček proti vrhu, ki v resnici sploh ne vem kje je! Nimam GPSa, nimam zemljevida, nimam nič. Le spomin na dan prej ogledano pot na GeoSOTApediji. Po pravici povedano mi je tudi en malo mar ali zgrešim ali pa sem na pravi poti. Užitek vožnje po trdem, steptanem snegu in po poledenelih kolesnicah je prevelik, da bi se zaradi tega sekiral. Dan je itak še dolg! Sonce se je na hitro skrilo in počasi je začel naletavat sneg!
Slika Slika
Malo pod vrhom se srečam z enim čudnim planincem, ki se vrača v dolino. Najprej pomislim, da je vodovodar, saj ima na nahrbtniku zapeto juvidur cev, ampak hiter pogled pove, da je verjetno kar električist, saj mu ob strani stoji cev za električne vodnike.
"Živjo, kaj brez verig gre tudi ?" vpraša.
"O, prav gvišno da, ghre!"
In sva že narazen vsaj dvajset metrov, ko zaslišim,."Kaj si radioamater?"
In tako že na prvi SOTI v novem letu spoznam Danilota, S56SFZ. Vrača se z UKV aktivacije Krima! Malo,bolj na hitro poklepetava, saj se je medtem začel kar tapravi metež. Sicer me še povabi, da se mu pridružim na naslednji SOTI, ampak misel na zasnežene ceste primorske me ne pustijo, da bi se dal sprovocirat.
Vrh! Bolj kot sem rinil proti njemu, bolj je snežilo. Koča je hvalabogu zaprta in nadstrešek pred vhodom je idealno domovanje za naslednjo urico. Postavljam anteno, sneži! Šponam dipole, sneži! Jo prekladam bližje, ker je kabel prekratek, sneži! Pokličem CQ, sneži! Prihodi in odhodi premraženih planincev se vrstijo, sneži!
Dobre pol ure radioamaterstva mi je dovolj in še vedno sneži. Tudi, ko pospravljam anteno, ko se nastavljam fotoaparatu in ko drsim po riti po stopnicah s kolesom ob sebi, sneži! Mati božja kako je to lepo!
Ledu na cesti ob povratku ni več, saj sneži! Drvenje po nekaj centimetrih novozapadlega snega, ki je prekril ledene kolesnice je kot vožnja po zračni blazini. Japadabaduuuuuu.......

Tudi primorska avtocesta je ponujala obilo adrenalina. Malo sem izzival sam, malo so izzivali zmotjeni kamionarji in adrenalin ni popustil vse do Vipavske doline. Tam sem moral pobrat še svojo XYL, ki se ji avto z letnimi gumami nikakor ni hotel vzpeti iz doline na Kras. Pustila sva ga kar ob cesti! Ga bova že odpeljala domov, ko bodo boljši časi, oziroma splužena ali vsaj posipana cesta. Enkrat ta teden!
Slika Slika

ps
Gledam skozi okno,sneži! Imamo ga že 9 cm in še vedno sneži! Še bo veselo!
(edit: 6.januar 2010= 16cm)

Fotogalerija!
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

s53xx
Prispevkov: 380
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

Re: S5/RG-010 Krim

Odgovor Napisal/-a s53xx »

V fotogaleriji:

"Tebe pa na suho!" - Če bi namesto sedeža držal za kaj drugega sigurno nebi bilo "na suho" !

SOTAkajda! :lol:

lp
Slavc

Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

Re: S5/RG-010 Krim

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Ti pa si pravi SOTA kolesar, ne glede na vreme.
Za ta prave je itak kolesarska sezona od 1. jauarja do 31. decembra.
Še veliko zvez in SOTA kilometrov s kolesom ti želim
Bojan

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/RG-010 Krim

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Sva si z Milošem dan prej malo tipkala po gmailu in sem mu želel lepo vreme. Ma je videti, da je bolj užival, kot ob kakem "dolgočasnem" sončnem dnevu :lol:
Jure S57XX

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: S5/RG-010 Krim

Odgovor Napisal/-a s53x »

Pa sem bil spet na Krimu! Neprijetni opravki v Ljubljani so mi dali kar štiri ure čakanja na razpolago in namesto, da bi se zgubljal v nakupovalnih centrih in vsake toliko srknil kakšen drink, jo mahnem proti Igu. Ko sem bil zadnjič na njem se mi je zdela lokacija zelo primerna za eno turbo aktivacijo, ki resnici na ljubo že skoraj meji na /m .
Megla, ki me je spremljala že vse jutro od Logatca naprej se je malo pred Zgornjim Igom razblinila. Vrh, viden v daljavi se je kopal v soncu , enako se je kopal tudi moj avto, vendar ne v soncu ampak v blatni brozgi, ki je nastala po zadnjem dežju naprej od odcepa za Brezovico. Po pravici povedano me je bilo po prihodu v dolino kar malo sram, da ima provincialec s KP registrsko tako svinjsko umazan avto, prešprican z blatom skoraj do šip. Skoraj ni za v mesto!
No, ampak par sto metrov sem pa vseeno prehodil. Od spodnjega ovinka z nekakšnim obračališčem za kamione pa do vrha se ravno prav ogreješ in niti ne čutiš temperature okoli ničle. Niti deset minut in že si pri klopcah pred kočo.
Antena je na hitro postavljena (ja, tokrat je palica z mano) in nekaj zvez je kljub zelo zgodnji uri za SOTA aktivacije, tudi že v LOGu.
Prvi planinci tudi že odhajajo v dolino in ker sem eni mladi deklici obljubil, da jo peljem na kosilo na hitro pospravim v nahrbtnik kar sem prinesel s sabo in v petih minutah že slalomiram med kolesnicami, ki vodijo v Ig. No, pa je še ena aktivacija za mano.
Nič aktivatorskih točk, za nič napora!
Pošteno!
Do sebe!
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori