S5/RG-023 Črni vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/RG-023 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Vremenska napoved je bila slaba in tudi pogled z balkona v ljubljansko meglo v nedeljskem jutru ni ponujal nobenega upanja, da so se vremenarji morebiti le ušteli. Kljub vsemu se odločim odriniti od doma, saj dežja še ni bilo.

Za cilj sem izbral še neaktivirani 961 m visoki Črni vrh z referenčno št. S5/RG-023. Je eden od vrhov Male gore, ki se razprostira levo ob cesti Ribnica – Kočevje.

Za izhodišče sem si glede na vreme izbral cesto, ki poteka v smeri SZ – JV cca 150 m pod vrhom (po kateri poteka tudi planinska pot iz smeri Ribnice oz. Stene Svete Ane - S5/RG-022) in sicer na točki, kjer cesto prečka druga planinska pot, ki vodi na Črni vrh iz naselja Makoše.
Slika

Do izhodišča sem pripeljal tako, da sem v Ribnici peljal po cesti ob železniški postaji v smeri proti Kočevju, po nekaj 100 m zavil levo čez tire v industrijsko cono in po tej cesti, ki se pri zadnji hali spremeni v makadam, nadaljeval mimo deponije, nato po kilometru v križišču zavil levo in po 500 m desno na cesto, po kateri poteka planinska pot. Nekaj metrov naprej od prej opisanega sečišča obeh planinskih poti je ob cesti obojestransko izogibališče oziroma obračališče, tako da je prostora za parkiranje dovolj.

Slika

Slika
Do vrha te vodijo skozi mešani gozd planinske označbe, hoje pa je bilo (tudi po snegu) za dvajset minut. Vrh je označen s kamnom, v katerega je vdelan kovinski žig, ob kamnu sta dve kovinski skrinjici, v eni je planinska vpisna knjiga. Gozd sega prav do vrha vendar okoli označbe vrha ni dreves (eno je bilo podrto v bližini, tako da ob kamnu in na poti vejevje še ni pospravljeno). Prostora za vertikalko je torej dovolj, tudi inv. V bi bilo mogoče razpeti.

Slika

Ker je, še preden sem prispel na vrh, pričelo rahlo deževati, sem si najprej postavil streho nad glavo.

Slika

Z delom sem začel na 10 MHz, nato na 145 MHz in na zaključku še na 433 MHz. Po dobri uri sem zaključil in pričel s pospravljanjem, saj se je dež le krepil, skozi mojo platneno streho pa je tudi pričelo kapljati ravno na nepravih mestih.

Narejenih je bilo 36 QSO, od tega 17 na 10 MHz/cw, 15 na 145/fm in 4 na 433/fm.

Hvala vsem za zveze, se slišimo z naslednjega hriba.

73, Sergej S51ZJ

Odgovori