S5/RG-016 Mokrc

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/RG-016 Mokrc

Odgovor Napisal/-a s51zj »

V nedeljo 20.9.2009 sem aktiviral 1059 m visoki Mokrc S5/RG-016. Potem, ko sem prebral poročila dosedanjih aktivatorjev in se seznanil s pastjo dveh (planinsko)označenih vrhov, sva se iz Ljubljane proti Mokrcu odpravila čez Ig. V Igu zavijemo proti Kureščku. Peljemo skozi vas Škrilje in Golo, po dobrem kilometru za vasjo Golo je desno odcep in kažipot Stara žaga. Peljemo naprej in po sto ali dvesto metrov zapeljemo na odcep desno. Cesta je s tablo označena kot gozdna, je pa dobro utrjeni nič luknjasti makadam. Po tej cesti sva se, kot je označeno na karti, pripeljala do znane točke, kjer je na drevesu označba smeri za Mokrc. Vse do tam nisva srečala nobene oznake, ki bi kazala, da cesta pelje na Mokrc.
Slika
Slika
Odcep iz glavne ceste proti Kureščku
Slika Slika
Začetek pešačenja

Tu parkirava in se peš odpraviva proti vrhu, z očmi na peclju da ne spregledam tiste planinske oznake pred vrhom, ki napotuje na dve smeri. Čeprav je bilo precej megleno, s ceste pravočasno zavijeva desno skozi gozd proti vrhu.
Slika Slika

Hoje od avtomobila je bilo cca pol ure. Vrh je označen s kamnom. Poraščen je z drevjem in podrastjo, tako da ni nobenega razgleda. Nekaj kvadratnih metrov je brez drevja in grmovja, tako da je za vertikalko dovolj prostora. Za dipole ni primernega prostora. Je pa tik ob vrhu ostanek vojaškega zaklona odlično mesto za namestitev opreme, le precej praproti sem moral odstraniti.

Slika Slika

Z delom sem pričel na 7 MHz/cw. Ob iskanju proste frekvence sem se odzval na CQ DL6DSA/p. Takoj me je pobral in v raportu sem navedel, da delam iz SOTA lokacije. Ko sva si izmenjala še vse podatke o postaji in anteni, pa me je v zaključni realciji prijetno presenetil s sporočilom, da bo sam zaključil z delom in da frekvenco prepušča meni. Hvala Peter. Po dveh nadaljnjih zvezah HB9BAB objavi spot in nato je 35 minut pileupa.

Na 2 metrih je zaradi kontesta prava »zmešnjava«, ki jo v foniji še ne obvladam dobro. Tako, da se opravičujem če se komu v tekmovanju, ki me je klical ali čakal v vrsti nisem oglasil. Nekaj pik sem le razdelil. Narejene so bile tudi S2S zveze s S52Q/p, S56LXN/p in S56IAA/p. Ob zaključku dela na 2 metrih sta Bojan in Marjan najavila še qsy na 70 cm, zato sem hitro zložil še »ta malo« HB9 in ju ujel še na tej frekvenci preden sta zaključila z delom. Tudi jaz sem imel lokacijo že napol pospravljeno in sem s tema zvezama zaključil z delom.

Slika

Narejenih je bilo 52 QSO. 24 na 7MHz/cw, 26 na 145MHz/fm in dve na 433 MHz/fm. 3 zveze so bile S2S.

Vsem hvala za zveze, se slišimo z naslednjega vrha.

73, Sergej S51ZJ

Odgovori