S5/BR-026 Planina

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

S5/BR-026 Planina

Odgovor Napisal/-a s53x »

In začelo se je. Prišli so dnevi veselega decembra.
Začetek aktivacije sicer ni bil ne vem kako obetaven, saj smo se v megli na Čavnu skoraj zaleteli v planinsko kočo, oziroma eno dražjih gostiln, ki so jih postavili visoko v hribih. Saj vemo koliko dražja je pijača v teh višavah napram dolinskim šank cenam.
Tuljenje vetra, ki se je slišalo v megli nad nami je delovalo tako zastrašujoče, da smo se hitro spokali nazaj v dolino in zamenjali predviden scenarij. TK-007, nasvidenje prihodnjič.
Slika
Aktivacija Čavna S5/TK-007 zaradi slabega vremena danes odpade

Namesto, da bi obiskali osmico ob koncu dneva, smo se zatekli vanjo že enkrat okoli poldneva. Mmmmm ma kako so dobro sedle une dobrote s krožnika. Zelje, repa, klobase, prata in oh oh … rebrca. Za splaknit pa gospodarjevo taboljše belo iz hrama in tako smo ponovno postali korajžni. Samozavest in naš ego sta toliko poskočila, da smo bili po dveh pokajenih tobakih že na poti na naslednji hrib, na Planino BR-026, ki je na drugi strani doline.
Slika
Po obisku osmice se nam je pogled izostril in ego narastel

Dežja ni bilo več, burja na to stran še ni prišla (seveda ne, ker je bil močan JZ veter, heh) in takoj, ko smo na vrhu postavili antene in so kamere zabrnele, se je vse skupaj spet obrnilo. Začelo je pihati, začelo je rositi, začelo je deževati in deževati so začele tudi radijske zveze.
Vesela SOTA druščina je delila svoje veselje s prijatelji s cele Evrope, ki se jih je slišalo v zvočniku radijske postaje, si z njimi izmenjala pozdrave in se potem, ko je bila že pošteno premočena odločila, da je treba poskrbet tudi za notranjo mokroto. Spet smo zavili na drugo stran vipavske doline, tja kjer je osmica doma. ”Marinka, dej hitro še en liter!”
Slika
In Marinka je spet obtežila našo mizo

Otvoritve veselega decembra smo se udeležili Jure S57XX, Peter S55Y, Boris S54Q in Miloš S53X. No, tudi Marinka nam je delala družbo, ma o tem raje ne bi .....
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

s54q
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 21:24
Kontakt:

Re: BR-026 Planina

Odgovor Napisal/-a s54q »

Marinka je tudi poskrbela, da je zaradi prevelike samozavesti skoraj ostal Anglež brez zveze. On meni G4JZF jaz njemu nazaj golf štiri đulijet zulu fokstrot fajf najn. Zakaj ni razumel mi pa ni bilo jasno. Kot tudi ne zakaj se vsi okoli mene krohotajo. :)

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: S5/BR-026 Planina

Odgovor Napisal/-a s53x »

Med celodnevnim napornim aktiviranjem raznih stvari, nam je uspelo posneti še nekaj video materijala.
Lenoba se je po nekaj mesecih umaknila in posnetki so zdaj strnjeni v krajši, 10 minutni film.

Naj živi in se razvija ...

Pot do posnetka na YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=paeEjWjre9E

(za povezavo na zgornji klikni tekst)
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

s58r
Prispevkov: 270
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

Re: S5/BR-026 Planina

Odgovor Napisal/-a s58r »

:shock: TO !!! :D

Bravo klapa !

73 de S58R - Rado

Odgovori