S5/BR-008 Lonica

Moderator: s58r

Odgovori
s54q
Kontakt:

S5/BR-008 Lonica

Odgovor Napisal/-a s54q »

Najprej čestitam sam sebi in familiji za še eno skupno aktivacijo. Tokrat je padla Lonica.
Zakaj čestitke? Zato, ker sem ženi obljubil prekrasen izlet, kjer se bo dalo pred sabo porivat voziček, kjer ne bo klopov, muh in niti sledu o kakšnem medotu. Obljubil sem tudi, da gremo z mojim avtom, ki ga ni škoda za po makadamu. In kaj je bilo z obljubami? Nič! Vozili smo se z ženinim avtom, ko smo parkirali je bilo konec sanj o prelepi poti, klopi so skakali na nas, muhe so nas preletavale in srečali smo medveda. Kaj si ni za čestitat?
Sicer pa je bilo vse pozabljeno na prvem vrhu. Na sv. Trojici. Lepi razgledi, toplo in brezvetrovno.... Drugi del družine pustim tam, jaz jo pa mahnem na sosednji grič, na Lonico.
Pa pojdimo lepo po vrsti. Lahko bi se peljali skozi Ajdovščino do Postojne po novi avtocesti, vendar ni še zgrajena. Na stari pa gneča. V Postojni pri vojašnici, kjer sem služil dolg domovini, se zavije desno in sledi prometnim znakom za sveto Trojico. Po 10 km se parkira in zakoraka v hrib po lepo markirani poti na vrh k ruševinam cerkvice.
Od tam do Lonice je samo 10min ravne linije. Seveda navzgor. Na vrhu je jasa, ki omogoča postavitev takih anten kot želimo. Jaz sem postavil tisto, kar postavim vedno. Inverted V na 10m ribiški palici. Vse ostalo, kar se je dogajalo, pa je itak pravljica. Razen muhe. So videle najavo, da pridem gor in so me čakale.

Več o medotu, o aktivaciji in še o čem pa na moji spletni strani http://s54q.110mb.com

Se pa opravičujem za fotke medota. Niso ravno 100%. Ni hotel pozirat.

Še nekaj slik:

Slika

Slika

Hvala Juriju S57X za najino prvo vezo in spot na clustru.

Lp Boris
Uporabniški avatar
s57xx
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/BR-008 LONICA

Odgovor Napisal/-a s57xx »

No, pa imamo prvega SOTA medota tudi dokumentiranega :D
Jure S57XX
s58r

Re: S5/BR-008 LONICA

Odgovor Napisal/-a s58r »

Boris, pozdravljen.

Ja to je pa moralo biti zanimljivo doživetje .... hi.

Prva fotka... popolnoma razumljivo, da se ti je tresla roka ... ;)
Še dobro da drugo fotografijo medo ni vstavil na svoj jedilni list .... hi.

73 de S58R - Rado
s54q
Kontakt:

Re: S5/BR-008 Lonica

Odgovor Napisal/-a s54q »

Samo srečanje je bilo prav zanimivo in nič hudega. Ne vem kdo je bil bolj presenečen.. :D Je bil pa lanski in revež brez ene tačke. Klub temu se je prav spretno premikal. Smo pa potem stalno gledali za vsakim šumom. In za neverjet koliko se dogaja v gozdu. Je potrebno prisluhnit. Celo kos zna delat prav zanimiv hrup. Je bolj glasen od medveda :mrgreen: .

lp Boris
Odgovori