S5/BI-014 Kobiljek

Moderator: s58r

Odgovori
s56jaz
Prispevkov: 50
Pridružen: 19 Jun 2008, 00:34

S5/BI-014 Kobiljek

Odgovor Napisal/-a s56jaz »

Dopoldan sem se mudil v Trbovljah in povratek proti domu sem izkoristil za to, da aktiviram Kobiljek. Vrh leži med smučiščem Marela in Zasavsko Sveto goro.
Jaz sem se pripeljal iz Zagorja proti Čolnišču, kjer zaviješ desno proti Kalu. Na začetku vasi se desno odcepi cesta, ki vodi proti vasi Jablana in smučišču Marela. V vasi Jablana sem zavil levo proti zaselku Kobiljek. Po gozdni cesti je iz vasi še kakšen dober kilometer do kamnoloma kjer sem parkiral. Bolj normalna pot verjetno poteka iz vasi Jablana ali pa smušišča Marela, jaz pa sem izbral bolj divjo varianto - naravnost v breg. Tudi na vrhu nisem našel nobene markacije zato se moraš glede dostopa tudi iz drugih smeri malo znajti. Za dostop sem porabil slabe pol ure s tem, da sem pazil, da se preveč ne zagrejem. Tisti, ki v mrazu in vetru aktivirate vrhove že veste kaj imam v mislih. Vrh je poraščen z redkim bukovim gozdom tako, da bi se dalo napeti tudi kakšno KV anteno.
Naredil sem 10zvez na FM in 7 zvez na SSB vse na 144MHz. Najdaljša zveza je bila z IK7UXW/4 - 314km. Za 4W in HB9MTN anteno, ki je visela nekam čudno postrani je to kar zadovoljivo. :)
Miloš in Sabina - hvala za info. S seboj sem namreč imel seznam vrhov, ki pa je žal brez lokatorjev :( . Doma pa sta sigurno še dva seznama, ki to imata :!:

S56JAZ

Odgovori