S5/BI-011 Roviškovec

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-011 Roviškovec

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Včeraj sem bil na 930m visokemu Roviškovcu. Doma sem šele videl, da o njem v forumi ni še nič napisanega. Bom pa jaz, toda fotografij je bolj malo.
Z avtom čez Moravče proti Izlakam, takoj za Gostilno pri Vidrgarju sem zavil desno mimo Kostrevnice in nato v smeri planinskega doma na Zasavski gori. Na sedlu na cca 780m sem pred ograjo vodnega zbiralnika parkiral. Cesta desno navzgor vodi k Planinskemu domu, naravnost navzdol pa proti Rovišču.
Poti je več.
Položnejša pot: slab km pred sedlom zaviti z avtom levo proti Golčam in spet po slabem km je na desni kolovoz. Po cca 200m zavije dobro vidna steza desno. Po tej poti sem jaz odšel navzdol, toda moral sem pešačiti skoraj pol ure do sedla, kjer sem imel avto.
Strmejša pot: po tej sem šel jaz navzgor. Začetka poti sta dva. En je kakih 100m pred sedlom, a je začetek steze iz avta slabo viden, prav tako oznaka na drevesu. Drugi začetek poti je takoj desno od smernih tabel, takoj zelo strm. Tu sem šel sam.

Slika


Skoraj v celoti je pot strma. Nekaj je na novo popravljena: stopnice iz debel ali skal. V kakšne pol ure sem s težkima nahrbtnikoma (eden spredaj – trebuh) prilezel na vrh.

Slika Slika


Postavil sem verikalko za 2m in 70cm in naredil 14 zvez na 2m, 4 na 70cm in spet samo 1 na 4m s Francijem.
Z obrnjenim V na polagalki sem naredil 23 zvez na 7, 17 na 14 in 10 na 24MHz vse SSB. Na 12m so bili razen enega OE vsi S5. Slabi pogoji.

Slika


Še dve fotki s položnejše poti navzdol

Slika Slika


Toliko z oblačnega in meglenega Roviškovca. Vsaj deževalo ni, čeprav je na začetku poti še malo kapljalo z dreves.
Hvala za odziv,
pa 73 Bojan

Odgovori