S5/BI-082 Vinji vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/BI-082 Vinji vrh

Odgovor Napisal/-a s57x »

Moj drugi dopustniški vrh je bil Vinji vrh. Ime vse pove. Se mi pa zdi, da bo kmalu zamenjal lokacijo, morda bo ime dobilo pridevnik. Malo sem si ogledal okolico, vsemu sicer ni verjeti, tudi ta tablica

Slika

morda pretirava; hrib je bil "v originalu" verjetno res višji. Gotovo pa je višji kot "naš" BI-082 hribček, čez 390 m meri, ki je kakih 230 m vzhodno od cerkve sv. Jožefa. Glede na izgled tamkajšnjih objektov pa dvomim, da nas bi bili lastniki veseli. Možna pa bi bila aktivacija s ceste; morda pa lastniki le niso kakšni bav bavi.

Slika


Kakorkoli, Vinji vrh bo še nekaj časa "naš". Morda je najlažji dostop iz Šmarjete, oznak za Vinji vrh oz. sv. Jožefa ne moremo zgrešiti. Malo preden pripeljemo do cerkve, se cesta nadaljuje na levo, na desni vidimo "potencialnega kandidata", ko prisopihamo še na vrh strmega klanca, gremo med brajdami na levo, in že smo na vrhu. Žal nisem nikjer videl ali celo srečal žive duše. Le kje so vsi stanovalci? Tako ne vem, ali znamenje, ki so ga nedavno postavili lovci označuje vrh (kakšnega kamna nisem opazil) ali ima drugađen pomen. Kakorkoli, s postavitvijo PPS nimam težav. Se pa moram - stare staro, kot pravimo pri nas, zlekniti kar med brajdi in v senci oddelati, ker sem se namenil. Prav komot pri mojih letih tako ležanje ni :).

Slika

73 es gl Jurij, s57x

Odgovori