S5/BI-072 Osrenca

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-072 Osrenca

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Atlas Slovenije stran 129 skozi Litijo, Šmartno, mimo gradu Bogenšperk, v Leskovici pa desno v Javorje. Od tam sem se premaknil še južneje na stran 149 v vas Gornji Vrh. Pod vasjo so zgradili novo cerkev, ki pa znotraj še ni dokončana.

Slika
Na koncu vasi je težko najti prostor za parkiranje, ampak sem le zrinil avto ob en dovoz na travnik. Nato pa proti SZ po travniku, mimo čebelnjaka, potem pa sem v gozdu zavil na markiran kolovoz.
Smerokaz za tiste, ki na vrh hodijo po rokah

Slika
Ta kolovoz me je pripeljal na prvi vrh. Tu je Garmin oznanil, da sem prispel na BI-072 in postavil anteno. 100m naprej je sicer še en vrh z razglednim stolpom

Slika
Moj 2m dol drog iz 4 delov ni bilo težko vzdigniti, z višjo polagalko pa bi bile med drevesi že težave. Naredil sem 12 zvez na 2m in eno na 4m s Francijem. Spet sem imel s SOTA toliko dela, da sem med aktivacijo pozabil na fotoaparat.

Nazaj grede so pred čebelnjakom rojile čebele. Ko sem se z avtom peljal skozi vas, sem zagledal dva domačina, ustavil in jima povedal za čebele. Imel srečo: eden je bil lastnik čebelnjaka in jih je takoj odšel pogledat.
Toliko o zelo lahko dostopni Osrenci, bom pa nadoknadil z brezpotjem na Matkovo kopo.

Potem sem šel še na Obolno na že tradicionalno letno srečanje bivših aktivnih zbirateljev UL lokatorjev, kjer je nad brunarico tudi SOTA točka.

Hvala za zveze, pa lep pozdrav
Bojan

Odgovori