S5/BI-017 Reber

Moderator: s58r

Odgovori
s58r
Prispevkov: 270
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

S5/BI-017 Reber

Odgovor Napisal/-a s58r »

Nedeljska ( 22.06.2011 ) vremenska napoved je napovedovala oblačnost in nevihte v drugi polovici dneva in to je bila »priložnost« za aktivacijo enega, meni, bližnjih vrhov.

S5/BI-017 – Reber, se nahaja zahodno od Trojan. Avtocesto Celje-Ljubljana, zapustite na odseku za Trojane, nato nadaljujete po stari cesti v smeri Ljubljane, mimo znanega gostišča, še 1,2 km.

Slika

Preden se začne cesta spuščati, zavijete levo ( točka 1. ) in nadaljujete pot po asfaltirani cesti ( mimo prvega odseka desno in malo naprej še enega levo ), do drugega odseka desno ( točka 2. ), po makadamski cesti, ki se vije skozi gozd, dokler ne pridete do manjšega kamnoloma na desni strani, kjer lahko parkirate ( točka 3. ).

Slika

Slika

Od tu naprej bi še lahko nadaljevali pot z vozilom, do drugega kamnoloma, vendar sem se odločil da pustim avto kar tu, saj sem hotel odkriti pot, ki od tukaj vodi naravnost na vrh, kot je bilo videti na zemljevidu Topo Slovenija. Pri samem križu, ki je izhodišče poti, pa je bila označena samo smer ki gre »naokoli«.Sledilo je kakšnih 600 m sprehoda po dobro utrjeni makadamski cesti….

Slika

… in nato drugi kamnolom, z smerokazi in označeno smerjo »Pot na Reber«…

Slika

… in od tukaj naprej se začenja pot vzpenjati »naukreber«….

Slika

Sam vrh je poraščen, praktično brez razgleda. Vendar na njem je razgledni stolp, ki nam omogoča razgled na okoliške hribe ( žal pogled na Alpe, zakriva bližnje drevo )….

Slika

Ker pravila SOTA ne dopuščajo izvajanje aktivacije na stolpu, sem stolp »izkoristil« za pritrditev palice, na katero sem napel 20 m dolgo žico ( EF antena za 7 MHz ) in se udobno namestil na klopci ob samem stolpu. Sicer sem se z postavitvijo antene kar zamudil…. Z samo vertikalko teh problemov ne bi bilo.
Ker še do sedaj nisem imel EF antene tako »visoko« postavljene, sem pričakoval, da bom naredil več zvez kot sem jih ( 52 QSO, od tega 4 S2S, od »naših« S57X, S57XX, S51ZJ ).
Res pa je, da se je odvijalo tekmovanje in začele so se pojavljati motnje, prihajajoče spremembe vremena.

Slika

Ob stolpu se nahaja kažipot do t.i. »razgledne« točke. V pričakovanju možnosti lepega razgleda, sem se odpravil do te »točke«. Na kateri se sicer nahajajo dobri pogoji za razgled ( klopca in miza ), vendar je razgleda, zaradi dreves, omejen samo v eno smer….


73 de S58R - Rado

Odgovori