S5/BI-037 Polane

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-037 Polane

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

723m visok vrh Polane leži 8km zračne črte vzhodno od Laškega (pivo). Z avtom skozi Laško, Tevče, Malo Brezo in Trobni dol. Zapeljal sem do turistične kmetije oz. objektov za piknike na južni strani vrha, ker so bila vrata v ograji odprta. Toda tam ni bilo nikogar in se nisem upal parkirati.

Zapeljal sem nazaj in na severni strani hriba zavil proti zahodu na ozko makadamsko pot in nadaljeval mimo par kmetij do razcepa gozdnih cest. Tu sem zavil levo in komaj našel prostor za parkiranje. Bolje bi bilo zaviti desno, bi bilo bližje, pa še več možnosti je tam za parkiranje.

Peš sem nadaljeval po »desni« cesti proti zahodu, nato pa po na novo splaniranem in s travo zasejanem terenu ob gozdu. Višje sem se spet priključil na kolovoz med travniki do sedla. Za sedlom je domačija, jaz pa sem zavil levo ob gozdu po novi vlaki, ki pa se je kmalu nehala, na vrh pa ni peljala nobena pot. Napotil sem se navzgor nazaj proti vzhodu skozi grmovje in podrastje iskat klope in vrh.

Polane je grebenast hrib, na južni strani še kar strm, na severni strani pa prepaden v višini 10-20m. Prav dosti prostora na vrhu ni, ker so naokoli drevesa. Brez navigacije je tudi težko najti pravi vrh

Slika SlikaNaredil sem le 6 zvez na 2m. Kriza!

Prepadne stene na severni strani

Slika SlikaNazaj grede sem šel po grebenu gor in dol proti vzhodu. Toda kmalu sem obupal in skozi prehod po strmem gozdu odšel proti severu navzdol in se na sredini poti, kjer sem šel navzgor priključil poti.

Bojan

Odgovori