S5/BI-066 Ojstrež

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-066 Ojstrež

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

917m visok Ojstrež leži vzhodno od Lisce oz. JV od Jurkloštra . Tu domačini niso vedeli za ta vrh, vedeli pa so za sosednji Rudenik, pod katerim je lovska koča ali neki dom. Dostop je od bifeja v Jurkloštru po lepih gozdnih cestah. Sam sem pripeljal do grebena zahodno od Ojstreža. Žena je v bližini nabirala gozdne jagode, jaz pa po markiranemu kolovozu proti vrhu. Ta je najprej strm, nato se zravna, še malo navzdol, nato pa zavije po južni strani Ojstreža pod Rudenik in naprej proti Planini pri Sevnici.
Naprej je treba po grebenu na vrh. Poti ni nobene, čeprav se jo da včasih malo slutiti, ko iščeš prehode skozi šavje. Lepa lokacija za zbiranje klopov. Po dobrih 20 minutah sem prilezel na kar zaraščen vrh. Za dvigovanje kake polagalke je med drevesi in grmovjem bolj malo prostora.
Naredil sem 14 zvez na 2m, 2 pa na 70cm. Za dvigovanje žične antene za 4m sem upognil par metrov visoko vejo grmovja, privezal anteno nanjo, jo vzdignil in naredi 1 zvezo z Andrejem S57NAD. Čas (beri: žena) me je priganjal, zato sem hitro vse pospravil in odšel nazaj proti avtu. Tokrat brez fotografij, pozabil nanje, kaj posebnega za fotografiranje pa tudi ni bilo.

Hvala vsem za zveze, pa lep pozdrav
Bojan

Odgovori