S5/BI-067 Orljek

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-067 Orljek

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

895m visok Orljek je prav prijeten hribček, pred menoj že 3x aktiviran. Leži slabih 6km vzhodno od višjega Kuma. Z avtom sem se zapeljal skozi Litijo in naprej vzhodno ob Savi še dobrih 12km, tam pa desno v hrib do Rodeža. Ko sem preverjal pot na atlasu, je pristopil domačin in mi pokazal pot. Povedal mi je za smer, da pa pelje cesta do vrha hriba do cerkve? Toda ta vrh je Rodež. No, Garmin me je vodil mimo počitniških hišic na koncu vasi in po strmi cesti do osamljenega vikenda pod sedlom. Na križišču kolovozov pred INRI-jem sem parkiral. Peš sem zavil po levem kolovozu, ker je desni kmalu zavil malo navzdol. Napaka! Moral bi iti po desnem kolovozu proti zahodu, kjer se pride najhitreje na vrh.

SlikaPogled navzdol na cesto, po kateri sem se pripeljal

SlikaGor sem šel po levem kolovozu in na JV grebenu, ter nato zavil nazaj proti vrhu. Ker sem šel naokoli, se plazil pod el. pastirjem, sem hodil pol ure.


Ob betonski stebriček sem pritrdil PVC drog za anteno, žično anteno za 4m pa sem privezal na kar dolgo sušico, ki sem jo privlekel izza vrha

Slika SlikaNaredil sem 8 zvez na 2m, 3 na 70cm in 2 na 4m z Janezom in Francijem. Se je pokazala zgodnja ura med tednom.

SlikaNazaj sem šel neka časa po grebenu, nato pa zavil levo navzdol. Tam, kjer bi moral iti že gor.

Orljek nazaj grede

Slika

SlikaCesta, ki se konča desno v gozdu na sedlu.

Slika


Hvala za odziv in Janezu za 3 spote.
Bojan

Odgovori