S5/BI-013 Reška planina

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-013 Reška planina

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Reška planina? Le kakšna planina? En navaden strm hrib. Nobenih pašnikov. No, mogoče so se pa zarasli kje na severni strani?

Na cesti med Trbovljami in Preboldom, nekje na sredini med odcepom za Mrzlico in Preboldom sem zavil pri tabli ~ Pod Reško planino proti zahodu. Po ozki asfaltirani cesti sem pripeljal do Planinskega doma pod Reško planino in malo višje malo pod 700m na platoju parkiral. Lahko bi se peljal še malo višje do parkirišča pri cerkvi in pokopališču.

Tu zavije z juga navzgor v gozd na novo markirana pot oz. malo zaraščen kolovoz. Višje je steza v ključih po redkem gozdu. Gledal sem bolj v tla in zgrešil markirano pot, ki vodi tam ostro levo. Jaz pa naravnost navzgor skoraj po vseh štirih skozi redek gozd s podrastjem. Idealno za nabiranje klopov!
Ko sem že malo videl greben, sem zavil desno, da sem prišel čim prej nanj in po potki po 15 minutah je Garmin zapiskal, da sem prišel na vrh. Grebenska pot je včasih normalna, dobro vidna, včasih pa se zgubi med šavjem in klopi. Skupaj je bilo hoje slaba ura.

Na vrhu kakega silnega prostora med drevesi ni. Za moj PVC drog že, polagalko je pa že malo težje vzdigniti. Naredil sem 12 zvez na 2m in 6 na 70cm z X-30, ter eno s S57NAD na 4m. Žično anteno sem moral privezati na 4m dolgo suho vejo, da sva lahko naredila QSO.

Vrh po aktivaciji

SlikaToliko o še neopisani Reški planini v tem forumu. Fotografij med aktivacijo ni, čeprav sem Nikona vlačil s seboj za vratom. Med aktivacijo, postavljanjem in podiranjem antene včasih kar pozabim nanj. Ga bom moral tudi na vrhu obdržati za vratom, da me bo opominjal. Pa saj med potjo ni bilo kaj za posneti, razen rožic.

Slika Slika Slika

Hvala lovcem, za spot, pa lep pozdrav
Bojan

Odgovori