S5/BI-049 Veliki Slomnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/BI-049 Veliki Slomnik

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

V kvadratu med Preboldom, Celjem, Hrastnikom in Laškim se nahaja kar 10 SOTA vrhov. Zadnja dva dni (pa še v aprilu dva dni), sem uspel aktivirati te vrhove.

Veliki Slomnik je bila moja 200-ta unikatna ativacija. S Stanetom S56SNR sva pri Žalcu zavila z AC in na koncu vasi Liboje zavila desno do turistične kmetije Kralj. Pred dvema mesecema sem tu že bil, a prepozen za na vrh. Takrat so mi rekli, da lahko tu pustim avto in mi pokazali pot. Pa po Geopediji vodi mimo te kmetije še markirana pot. Včeraj pa ni bilo nikogar na spregled, da bi ga vprašal, kje lahko pustim avto. Mimo je prišla neka soseda in naju je prepričala, da je prava pot od par sto metrov oddaljenega soseda proti vzhodu. Pa spet dol do glavne ceste in na naslednji cesti navzgor do lesene kmetije. Komaj sva našla lastnika, ki je bil na njivi nad hišo in nama je pokazal, kje sva lahko parkirala.

Potem pa peš malo skozi goščo do poti, ki pa je sem ter tja malo zaraščena. Nama (a ne Lj. blagovnica = Narodni Magazin) je pa že kmet obljubil obilo klopov. Ozka pot vodi okoli zahodnega dela hriba na južno stran. Kmalu sva prišla do stene, kjer se pleza, pa tudi nekaj svedrovcev se vidi na njej.

Slika SlikaKamnolom na zahodu

Slika SlikaNa južni strani sva se priključila široki markirani poti, ki se višje zoži in pride v kamnito pot.
Presenečenje: ni bila kača, temveč nekaj zrelih gozdnih jagod v skalovju. Zgodaj za ta čas, ker drugje še cvetijo. Jih ni več!

Proti vrhu je pot strmejša, do vrha pa sva rabila ¾ure. Prav veliko prostora za antene ni, a palagalka bi se le dala vzdigniti. X-30 sem postavil na drog iz štirih PVC cevi premera 30mm za odtok vode. Naredila sva le po 7 zvez na 2m in eno na 4m z S56KZ

Stane med aktivacijo

SlikaS klopi pa le ni bilo tako hudo. Sam nisem našel nobenega. A s tem, da dobro vidim, se nebi hvalil.
Ko mi bo Stane poslal fotke, bom še kakšno dodal.

73, Bojan

s58r
Prispevkov: 270
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

Re: S5/BI-049 Veliki Slomnik

Odgovor Napisal/-a s58r »

Ob predhodno opisani aktivaciji, na vrhu še ni bilo klopce. Ta sedaj omogoča "luksuzno" izvedbo aktivacije ;) .

Slika

73 de S58R - Rado

Odgovori