S5/BI-024 Cicelj

Moderator: s58r

Odgovori
s52aa
Prispevkov: 7
Pridružen: 18 Jun 2008, 13:49

S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a s52aa »

Ob iskanju vremenu primerne lokacije v bližini QTHja sem našel Cicelj, ki leži v sosednjem lokatorju.

Opremo sem seveda začel zbirati na kup šele v nedeljo zjutraj in tako je so nahrbtniku poleg postaj in akumulatorja pristale 3 sekcije dx-wire palice, 4el-delta loop (k sreči nisem vzel seboj 9el Tonne, ker je med drevjem verjetno nebi mogel vrteti... ter žični dipol za 14 ter 21MHz). Doma sem poleg fotoaparata pozabil TS-1 (elektronskega tasterja nimam, ker mi doma telegrafijo iz choppy ročke generira kar PC), kar sem neskončno obžaloval, ko se kasneje na KV-ju ni dalo nič pametnega doklicati.

Malo bližje Ciclju sem se z avtom odpravil po lokalnih gozdnih cestah, ki naj bi jih kot domačin poznal, pa se je izkazalo, da sem prišel na napačno izhodišče in namesto v Križevsko vas sem prišel na Katarijo. Oddahnil sem si, ko sem zagledal kažipot za Cicelj, zložil opremo na rame in v hitrem tempu odšel na vrh. Začuden sem bil nad urejeno kolesarsko potjo in še lepšimi razgledi na moravško dolino in Zasavjem.

Narejenih je bilo 22 zvez od tega 2 na 14MHz - ena SOTA-IOTA zveza z GB0SI z EU-092, ki me je komaj sprejemal in še bolj čudno zvenel ob omembi moje SOTA številke ter sked z S55Z/p S5/RG-009, ki me je tudi komaj sprejemal - nizko postavljen dipol in obilo dreves je naredilo svoje. Težave so imeli z menoj tudi 9A 145MHz operaterji, ki sem jim po kasnejšem pripovedovanju Andreja, S(5)0TA/p S5/GS-002 ušel iz frekvence na ssb del obsega.
144 MHz ODX je na koncu OK1KIM 506km, ki mu ni veliko mar za mojo SOTA številko.

Poleg sonca in oblačnosti, me je med delom ujela tudi kratka ploha, ki pa ni prišla do vznožja dreves.

Tik pred podiranjem in za vspodbudo za naslednje SOTA aktivnosti sem slišal na 144240 klicati IT9NTD, ki pa ga nisem uspel priklicati nazaj.

73 do naslednje aktivnosti.

Odgovori