S5/BI-001 Kum

Moderator: s58r

Odgovori
s54q
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 21:24
Kontakt:

S5/BI-001 Kum

Odgovor Napisal/-a s54q »

FOTO

Vsak moj osvojeni hrib ima svojo zgodbo. Ene zgodbe so za širšo javnost, nekatere pa za vedno ostanejo skrite pri meni. Vsak izmed nas ima tudi nekaj hribov, na katere zlepa ne pozabi. Pri meni so za enkrat kar trije taki. Prvi je seveda naš Triglav. Prvi sem, ki je privlekel na vrh kup nepotrebne opreme. Na njemu je zaplapolala SOTA zastava in nad njo je bil dipol za 7 in 14 MHz. To je še vedno edina aktivacija na KVju. Bile so še ostale, vendar, ker se aktivatorji niso potrudili niti za naš najvišji vrh napisati kratkega poročila, o njih dvomim.
Potem je tukaj prva neuspela aktivacija. Suhi vrh si bom nedvomno zapomnil zaradi hudega mraza. Tak mraz je stisnil na vrhu, da nisem uspel klub postavljeni opremi niti poklicati CQ. Še dolgo nato sem čutil mravljince v prstih zaradi omrzlin klub dobri zimski opremi.
In zadnji v vrsti je Kum. Ne nisem si ga zapomnil po čaju na vrhu. Bil je namreč plehk. Tudi, ko sva ga s Jurijem razredčila ni bilo nič bolje. Zapomnil si ga ne bom niti po oskrbniku koče.

Slika

A o tem kasneje...

Z Jurijem S57XX se dobiva v Ljubljani in se odpeljeva proti izhodišču. Pot je bila po grapah in niti ne vem kje, ker me je preveč dajala trema. V trebuhu sem čutil čudne mravljince. Kot da bi me Jure peljal na prvi randi. Avto sva pustila na smučišču Lotovž. Vsaj mislim da je bil Lotovž. Siguren itak nisem. Pot se tam kar strmo dvigne in nas spet pripelje na cesto, katero spremljava do vrha.

SlikaSlika
SlikaSlika

Na vrhu stoji cerkev in planinska koča. Prostor za anteno najdeva na samem vrhu. Da bi vsaj poiskala zavetje. To bi bilo pa že preveč. Kajti vreme naju je imelo zelo rado in razen tiste neprijetne sapice na vrhu je bilo odlično. Jure prične z aktivacijo na 7CW. Jaz se raje umaknem.. Daleč stran :)

SlikaSlika
SlikaSlika

Jure konča, in pravi da je napovedal QSY in NEW OP. Usedem se za postajo, pokličem CQ in prvi se oglasi F5JKK. Je moral ponoviti znak še nekajkrat, da sem sploh kaj slišal. Vendar QSO sva naredila. In nato še 9 drugih. Trema je popustila. Štirinajst dnevni intenzivni trening na LCWO in morse runerju se je izplačal. Sedaj sem si obljubil da mikrofona ne nesem več s sabo v hribe. Je pretežak :)

Slika
SlikaSlika

Jure hvala za dobro družbo in mentorstvo. Hvala tudi Eriku F5JKK za prvo zvezo v CW, čeprav verjetno tega foruma ne bere.

Slika

FOTO
Boris S54Q
Zadnjič spremenil s54q, dne 06 Feb 2011, 10:16, skupaj popravljeno 1 krat.

s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

Re: S5/BI-001 Kum

Odgovor Napisal/-a s57x »

Čestitam in dobrodošel med telegrafisti :D :!:

73 es cu Jurij, s57x

s53xx
Prispevkov: 319
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

Re: S5/BI-001 Kum

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Boris, sedaj boš lahko klofal in vriskal hkrati! :D
Čestitam!

lp
Slavc

Odgovori