S5/BI-039 Veliki vrh

Moderator: s58r

S5/BI-039 Veliki vrh

OdgovorNapisal/-a s53xx » 20 Jul 2010, 20:25

Pozdravljeni!

Zopet družinska aktivacija. Zaradi opravkov na Dolenjskem, smo se tokrat odločili še SOTA aktivacijo. Pot nas je vodila preko Krškega, Senovega, mimo Kamnov in Osredka do vasice Preska. Tam nam prijazen domačin pove kje naj parkiramo in pokaže pot. Seveda ne moremo zgrešiti tudi čudovitega lesenega smerokaza, pod katerim se bohotijo čudovite rože. Za dobrodošlico nas »nalaja« kar zajeten kuža, tako da ni ravno mačji kašelj stopiti iz avta, a se na koncu izkaže da je prav prijazen kuža.
Pot ni zahtevna in je zelo kratka, saj v 15 minutah pridemo že na vrh, seveda hodimo ves čas po senci. Na poraščenem vrhu nas čaka miza z klopco, čeprav je že vse na pol podrto, pride zelo prav za postavitev PPS-a. No najbolj me je pa presenetil spomenik. Tokrat je bil postavljen v spomin naši prejšni valuti (tolarju) in nekaj jih je še celo prilepljenih v spomeniku.
Glede na nezahteven vrh, sem se odločil da s seboj vzamem tokrat moj večji setup. Na KV sem tokrat "kljuval" s 100W na 2m pa s 50W. Pravi QRO pa me ni navdušil nikjer razen na 2m, kjer se je poznalo da sem imel malo več moči in tako naredil tudi nekaj malo bolj oddaljenih lovcev. Poizkusil sem tudi SSB in CW, pa tam ni bilo žive duše.
Vsekakor je dostop primeren za kolesarje, saj je pokrajina čudovita, lepe precej lepe senčne ceste, ki pa pa so vse prej kot prometne.
Tudi na tem vrhu sem naredil ogromno slik, vendar so vse že na smetišču.

Hvala vsem za zveze!

lp
Slavc
s53xx
 
Prispevkov: 297
Pridružen: 16 Jun 2008, 10:26

Vrni se na BI - Posavsko hribovje, Kozjansko in Bizeljsko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron