S5/BI-002 Črni vrh

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

S5/BI-002 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s53x »

Verjetno bo to najbolj aktivni vrh v BI v mesecu oktobru, saj je gostil že tri aktivacije.
Pa naj bo še tretji zapis po vrsti na forumu.
Slika
Nujen opravek v Močvirju je bil dovolj velik izgovor, da skočim še na en, tam "bližji" hrib. Nič zato, če se je treba voziti še več kot pol ure do izhodišča.
Tam, kjer ponavadi parkiramo in se nabašemo znanih krofov obstaja celo ena cesta, ki pelje proti Čemšeniški planini. Ma kdo bi si mislil! Vedno sem videl le krofe in pa masten volan ob odhodu. Odcepa nisem imel v memoriji. Ampak je bil! Danes, ko sem ga rabil je bil ravno tam, kot je kazal zemljevid. Kmalu je bila tudi prva tabla za smučišče Prvine, pa vas z zanimivim imenom Šentgothard (malo me je spominjalo na Batmana, ne vem zakaj) in po razriti 10% strmi asfaltni cesti si tik-tak na prevalu Ovčja jama. Tu se z avtom zmeniva, da me počaka ob cesti, saj je bil v načrtu spust po severni strani hriba, skok še na bližnjo Kozico 007 in bi se tako pripeljal skoraj po ravnem do njega. No, na koncu sem zaradi pomrznjenih prstov in ozeblega telesa izbral za povratek skoraj isto pot kot ob vzponu. Se ni pomagalo prepričevat, da imam še čas! Je preveč zeblo!

Preko smučišča Prvine šibneš kot, da to ne obstaja, še kilometrček vožnje po kolovozu in na mestu kjer ti pot prekrižajo markacije je konec veselja z vožnjo. Vsaj za naslednjih 100m. Strmo kot ....
Potem se pa teren sprijazni s tabo in do planinskega doma na Čemšeniški planini je skoraj vse prevozno. Od tam pa do cilja na Črnem vrhu pa sploh.
Na vrhu je zeblo! Najprej je sijalo sonce, potem je iz nekih prosojnih oblakov snežilo, vmes je še nesramno pihalo in po slabi uri mi je bilo vsega zadosti. Vmes sem delal le na 40 metrih, pri 1°C zmrzoval, otresal sneg s sebe in ko prsti niso več ubogali palčke za pisanje po dlančniku se je bilo treba sprijazniti z le dvema PSK31 zvezama.
Slika
Sedež se je spustil v aerodinamični položaj, listje je zašumelo, plato ob koči je bil hitro mimo, planinska potka je bila ravno prav osušena in s trdimi prsti prispem po 20 minutah iz 0°C na vrhu, na +4°C pri avtu.
Magda prav čuti kdaj naj me pokliče. Moram jutri malo pogledat pod avto, da ni kakšna naprava tam na novo montirana. Spet je sledil povratek preko Trojan.
Kaj sem prinesel domov za podkupnino?
Slika Slika

Fotogalerija.

Slika
karta dostopa in sestopa
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

S53MN
Prispevkov: 157
Pridružen: 19 Avg 2008, 21:32

Re: S5/BI-002 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a S53MN »

Je rekel Močvirja, ha :) ti je napol oproščeno, ker si napisal z veliko začetnico. :)
73 de Andrej - S53MN

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: S5/BI-002 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s53x »

Malo pred Logom je bilo zjutraj tako blatno (nimaš kaj, morost in morostarji), da se je nekaj avtov ukopalo in smo zato morali po vzporedni cesti. Vožnja se je zato časovno podaljšala za krat 2. Saj pravim, Močvirje! ;)
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori