S5/BI-002 Črni vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/BI-002 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Ko je v nedelje dopoldan vreme tudi zares pokazalo, da bodo napovedi o bolj suhem dnevu kot je bila sobota pravilne, za SOTO aktivacijo in izlet predlagam Črn vrh na Čemšeniški planini ali Kum. Odločiva se za Črni vrh, ker sva v preteklosti že bila, na Čemšeniški planini vendar le do planinskega doma. Okoli 10 ure po našem času se odpraviva iz Ljubljane do Trojan, tam na cesto proti Zagorju, nato pri odcepu, ki nas usmerja za Šentgotard in Čemšenik levo, nato pa le sledimo označbam za smer Prvine, kjer v gozdu pred smučiščem parkiramo. Od tu do planinskega doma na Čemšeminski planini je 45 minut hoje skozi gozd po dobro označeni poti. Razgled na JV stran v dolino (proti obzorju se podijo meglice in oblaki) se odpre šele tik pred planinskim domom.
Slika

Od planinskega doma takoj nadaljujem proti vrhu, draga se odloči priti za menoj kasneje. Tudi pot proti Črnemu vrhu je markirana.

Slika

Ko mimo lovske preže in krmišča pridemo do razcepa, kjer je levo označena smer za tabor Vransko skrenemo iz te poti na desno stezo, ki nas po nekaj minutah pripelje do vrha. Drevje se že odeva v jesenske barve.
Slika

Vrh je označen zloženim kupom kamenja - v njem vidim zapičeni dve smučarski palici z HB9MTN za 2m in 70 cm, zraven dipol za vse KV bande do 40 m in – kot ste verjetno že razbrali iz njegovega poročila - Marjan S56JAZ je že bil na položaju. Veselje, da sva se spoznala tudi osebno je bilo obojestransko, prostora za delo za oba dovolj in užitek je bil z Marjanom poklepetati o opremi, izdelanih antenah in izkušnjah pri delu. Ker je Marjan delal na KV sem po postavitvi vertikalke in namestitvi antene za 2m in 70 cm o pričel z delom na 2 m. Vmes je prispela moja draga (presenečena kako da sva kar dva na istem vrhu) in naju malo ovekovečila.

Slika

Slika

Slika

Ko je Marjan z aktivacijo zaključil sem se lotil še dela na 40 in 30 m nato pa sem še enkrat pogledal kaj dogaja na 2 metrih in naredil še eno S2S zvezo. Nekaj časa sem klical tudi na 70 cm (433.400 MHz) vendar ni bilo odziva. Ker je bila ura po našem času že 15 sem pospravil in se odpravil do planinskega doma, kjer me je čakala drago in ričet s klobaso, po malici pa počasi navzdol do avta.

Narejenih je bilo 30 QSO: 13 na 7/cw, 1 na 10/cw, in 16 na 144/fm. Štiri zveze na 144 MHz/fm so bile S2S (S57IHX/p in S56WPF/ na BI-072, S56TM/p na KS-025 in S57MS/p na RG-046).

Vrh je v gozdu visokih bukev, tako da razgleda ni, drevje pa ni tako gosto in se je našel prostor za dipol (inv. V) Marjana S56JAZ, za vertikalko pa tudi ni bilo problemov.

Hvala vsem za zveze, hvala za spot, se slišimo.

73, Sergej S51ZJ

Odgovori