S5/BI-002 Črni vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s56jaz
Prispevkov: 50
Pridružen: 19 Jun 2008, 00:34

S5/BI-002 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s56jaz »

Uh po datumu sodeč, že skoraj mesec dni nisem bil SOTA aktiven. :?
Po vrhovih sem sicer lazil, vendar jih žal ni na spisku za SOTA. Razen Triglava.
Tja sem peljal dva prijatelja, ki jima je bil to prvi vzpon na očaka. Sem ju za kazen z štrikom kar dobro premlatil, da si bosta zapomnila od kdaj naprej sta prava Slovenca. Hi :twisted: :twisted:
Očitno sem bil pri tem opravilu tako uspešen, da sem potem moral krstiti (beri premlatiti) :lol: :lol: še nekaj slovencev, angležev in ne vem koga še vse. Takšnega navala še nisem imel. Ja če je treba nekoga užgati po ta zadnji in me za to še sam prosi :roll: si pa res ne dam dvakrat reči hi :lol: :lol: :lol:
Skratka kljub temu, da sem imel 5kg radioamaterske opreme v nahrbtniku nisem imel časa za aktivacijo. Glavno krivdo je sicer imela megla in ničkaj prijeten veter, ki je preprečil vsaj pol urno martinčkanje nežnejšemu delu odprave, vendar vseeno, 5 ur gor in 5 ur dol nositi opremo za prazen nič grrrrrrrr. :? :? Smo nekoč v bivši jugi rekli - uzela jo magla ali po slovensko odnesla jo je megla - SOTO aktivacijo namreč. Mogoče bo z aktivacijo Triglava več sreče prihodnjič.
No tudi ta vikend ni kazalo nič kaj obetavno. Same družinske obveznosti. :cry:
Ko človek v nedeljo zjutraj gleda skozi okno in iza hriba prav počasi leze sonce mu duša kmalu ne da več miru in sredi dopoldneva pošlje vse ostalo nekam v kot, iz omare pobaše opremo, zmeče jo v avto in si reče - gremo.
Nato pa sledi vprašanje: Kam pa zdaj???? :o
Na vseh bližnjih vrhovih v krogu polurne vožnje sem letos že bil, razen na Čemšeniški in Limbarski. Aha Čemšeniška je bolj hribovska, torej grem tja.
Z avtomobilom se odpeljem skozi Motnik in po bližnjici na Trojane ter od tam naprej do Prvin, kjer v gozdu parkiram. Ubrišem jo po mokri poti proti planinski koči in naprej na vrh. Niti dobro ne zašvicam, ko sem že pri kupu kamenja na vrhu. :D
V kup kamenja postavim smučarke palice z antenami za 70cm, 2m, na ribiško palico pa nekam med bukove veje obesim invertet V za 6, 10,12, 15, 17 in 20m.
Delo na 2m kar dobro steče. Na 70cm prikličem samo dve postaji zato se odpravim naprej na 6m. Nikjer na bandu nikogar. Se vidi, da sezona odpiranj ugaša. Nekaj časa kličem CQ, nato odneham in se preslim na 10m, kjer se zgodba ponovi, in nato še enkrat na 12m.
Na 15m je bolje in končno najdem nekaj postaj. Zopet brezuspešno lovim japonca in stokam nad usodo QRP jašev z 5W.

Ves čas aktivacije sem bil na vrhu sam, nikjer nobenega planinca. Ko pa končno zaslišim, da nekdo prihaja mi gredo usta kar sama v nasmeh. :D Skozi gozd jo namreč maha nekdo z zelo popularno ribiško palico - še en SOTA aktivator. Izkaže se, da je to Sergej S51ZJ. Do sedaj sva se slišala samo preko SOTA aktivacij.
Ne vedoč drug za drugega sva se odločila isti dan aktivirati isti vrh.
Medtem, ko Sergej postavlja svojo opremo se takoj razvije debata na SOTA tematiko. Med debato in fotografiranjem pa se meni počasi izteka čas predviden za delo na postaji.
Na hitro se preselim še na 17m in 20m, kjer nekaj časa kličem CQ. Vendar z anteno nekaj ni vse tako kot bi moralo biti, :?: saj SWR vztrajno sili tik pod prepovedano območje.
Zato z delom zaključim in pospravim. Poslovim se še od Sergeja, in že jo po mokrem listju brišem v dolino.

Ne glede na vse prognoze (vremenske, družinske itd.) je bil na koncu koncev še en prav lep dan. :D :D


S56JAZ

Odgovori