S5/BI-024 Cicelj

Moderator: s58r

Odgovori
S57BNX
Prispevkov: 49
Pridružen: 25 Sep 2008, 16:32

S5/BI-024 Cicelj

Odgovor Napisal/-a S57BNX »

Boštjan S57GB dela tudi kot prostovoljec pri Zvezi slepih in slabovidnih Slovenije.
Veliko zaslugo ima pri tem, da je moja ahilova tetiva spet v formi. Takoj, ko so mi sneli mavec je pokazal veliko razumevanja za moje čimprejšnje okrevanje. S tandem kolesom sva prevozila okoli 500km in po dolgem in počez prehodila hribček, ki se imenuje Oljska gora in je ravno prav visok, da Milošu in meni zapira vzhod, Boštjanu pa zahod. Vsi pa že veste, da je ravno malo prenizek, da bi prišel v poštev za SOTA delo. No torej, ko sva se z Boštjanom vozila okoli Dolskega, sva vedno pogled vrgla še na Cicelj. No, Boštjan ga je. On je gor že bil in ni vrag, da moram gor tudi jaz. »Enkrat bova šla gor delat SOTO,« sem mu težila.
V nedeljo mi nič hudega sluteči Miloš prebere Boštjanovo najavo. »O, a nisva rekla, da greva skupaj!«, sem kar poskočila. V roke sem vzela mobitel in ga povprašala kako je s tem. »Sem mislil, da si imela včerajšnje Slivnice dovolj. Če boš v petih minutah pripravljena, pridem pote«, je obljubil. Dobro, da je moj nahrbtnik vedno pripravljen za akcijo. Namreč, nikoli se ne ve, kdaj bo treba na pot. Pa smo šli.

Cicelj je greben in gorski vrh v vzhodnem predalpskem hribovju, natančneje v Posavskem hribovju. Visok je 836m in je del predalpskega, nepopolnega krasa. Nahaja se med Moravčami in vasjo Senožeti. Nanj se lahko povzpnemo z dveh smeri. Ena vodi iz vasi Senožeti, druga pa iz Križevske vasi. Mi smo se odločili za slednjo. Avto smo parkirali pri cerkvi in se peš odpravili po kolovozu navzgor:

Slika

Pri kapelicah smo zavili desno in nadaljevali po gozdni poti proti vrhu. Le ta je označena z markacijami in lahko prehodna:

Slika Slika

Slika

S krajšimi postanki smo do vrha porabili 45 minut:

Slika

Na vrhu je udobna klopca in vpisna skrinjica. Zaradi poraščenosti pa z njega ni prav nobenega razgleda. Prostora za postavitev anten je kar dovolj, le za kak večji dipol bi bilo potrebno malo iznajdljivosti. Midva sva se odločila za aktivaciji 144 in 433 MHz. Pošteno sva si razdelila delo, postavila vsak svoj PPS nekaj metrov narazen in aktivacija se je lahko pričela. Boštjan je aktiviral 433, jaz pa 144MHz. Ker je bil ravno čas kosila, sva imela kar dovolj korespondentov:

Slika

Na vrhu sva ostala kakšno uro in nato smo se odpravili proti domu:

Slika

Hvala vsem za zveze in spot !

73, Sabina S57BNX

Odgovori