S5/BI-077 Bukovica

Moderator: s58r

Odgovori
s58r
Prispevkov: 270
Pridružen: 10 Maj 2008, 18:27

S5/BI-077 Bukovica

Odgovor Napisal/-a s58r »

Slika

Bukovica je priljubljena rekreacijska točka domačinov. Ne daleč od Žalca, pa ravno toliko »naporna«, da predstavlja prijetno obremenitev za vse tiste, ki se želijo vsaj malo razmigati ob koncu delovnega dne. Razgibana pot v senci bukev ( od tod tudi ime ), dobre pol ure do vrha oz. planinskega doma.
Za radioamaterje, pa je to nov »kucelj«, ki se je pridružil seznamu SOTA vrhov. Eden od vzrokov, da je bila spregledana je bližina Gozdnika, Kotečnika in Velikega vrha in Mrzlice.

Slika


Pot : Južno od Žalca , dobre 3 km , se nahaja vas Zabukovica, vendar že pred njo se nahaja naš cilj. Kmalu ko zapustimo Žalec in prečkamo Savinjo, se pripeljemo v naselje Migojnica. Takoj v prvem križišču zavijemo levo in že po nekaj metrih desno, od koder nas vijugava asfaltirana cesta vodi med hišami vse do vznožja Bukovice ( konec asfalta ).
Tu je majhen parkirni prostor , ob katerem pa parkiramo vozilo malo višje zaradi prometnega znaka, prepovedano parkiranje, ki pa je namenjen predvsem temu, da vozil ne pustimo ob urejenih klopeh.

Slika
Tako izgleda večji del poti - dobre pol ure za premostitev 230 m višinske razlike.
Slika
Pogled na kočo, malo pod vrhom.... Tukaj bi se dalo razpeti dipol za KV, saj je odmik od vrha v dovoljenih mejah.
Vendar zvoka narodnjakov in telegrafije nista ravno kompatibilna....
Slika
In pred nami je vrh, ki ne nudi razgleda in prostora za razpetje KV anten.
Slika
Skozi vejevje porinem skrajšano vertikalko in pripravim pogoje za delo.
Slika
Pri postavitvi ugotovim, da sem s seboj vzel kratek del napajalnega kabla in že tako kratka verikalka za 40 m, je bila na višini 6 m,
ravno toliko da je štrlela nad vejami. Temu je bil primeren rezultat , 32 zvez ( DL, F, I, PA, ON, I, LA, SM , G, OK, HB9, S5 , LZ ),
med njimi ena S2S.

73 de S58R - Rado

Odgovori