S5/BI-007 Kozica

Moderator: s58r

Odgovori
s56jaz
Prispevkov: 50
Pridružen: 19 Jun 2008, 00:34

S5/BI-007 Kozica

Odgovor Napisal/-a s56jaz »

Kar dolgo časa je bilo potrebno, da sem se zopet spravil aktivirati nov vrh. Kozico sem imel že nekaj časa v planu pa je vedno prišlo nekaj nepredvidenega in aktivacija je odpadla. Danes pa je bilo vreme prelepo in popoldan nisem več zdržal doma.
Dostop:
Na Trojanah pri krofih :D zaviješ v smeri Izlak. Po kakšnem kilometru zaviješ levo za Šentgotard. Skozi vas do križišča kjer se levo odcepi cesta proti Prvinam. Cesti slediš do križišča na sedlu kjer se levo odcepi cesta za Zaplanino in desno za smučišče Prvine. Zapelješ v smeri smučišča vendar samo 50m kjer zopet zaviješ levo na makadamsko pot, ki te po kakšnih 3km pripelje do sedla med Kozico in Čemšeniško planino. Pri kapelici parkiraš.
Na sam vrh nisem našel nobene markirane ali vsaj dobro shojene poti. Jaz sem pot nadaljeval za kapelico v hrib po gozdni poti, ki pele mimo vikenda. V gozdu sem zavil po poti, ki vodi desno v hrib in zopet pripelje na travnik. Do tu bi lahko prišel tudi po travniku naravnost od kapelice. V kotu travnika se vlaka nadaljuje levo v gozd. Na vseh razpotjih sem zavil desno. Vlaka se po slabem kilometru konča. Od tu naprej sem jo mahnil naravnost navzgor in prilezel na greben kakšnih 100m levo od vrha. Vrh je očitno zelo malo obiskan. Na vrhu ni žiga niti vpisne knjige kaj šele označbe z imenom vrha. Očitno vrh obiskujejo v glavnem samo lovci in njihov plen - gamsi, divji prašiči in podobne trofeje, ki tu v izobilju puščajo svoje sledi in komaj opazne stečine. Za dostop od avtomobila sem porabil cca 45min.
Vrh je porščen z visokimi drevesi - listavci, tako, da poleti sigurno ni nobenega razgleda. Sedaj, ko je drevje še brez listja se proti Celju in Trojanam še za silo vidi. Na jug pa itak vidiš samo celoten masiv Čemšeniške planine.
Možnosti za postavljanje anten ni ravno v izobilju. Z kakšno vertikalko za KV bi bilo še najmanj težav. Z malo vztrajnosti bi se med drevesi dal napeti tudi kašen dipol ali inv. V.
Jaz sem imel s seboj sicer celotno opremo od 70cm do KV. Ampak ker sem bil pozen sem se odločil, da bom najprej preizkusil svojo novo anteno za 6m - 3el. žični Morgain. Antena sem naredil tako, da bi bila le ta čim lažja in enostavna za postavitev. Vse je še šlo še kar po planu dokler ni bilo potrebno razviti žičnih elementov, ki so med seboj povezani z vrvico. To me je že takoj na začetku stalo nekaj živcev, saj sem zadevo kar dobro zakvačkal, ko sem jo basal v nahrbtnik. :? Še dobro, da ni bilo mrzlo tako kot na prejšnih aktivacijah. Bo potrebno stuhtati eno ploščico na katero bom lahko vse skupaj lepo navil. Antena za lokalne zveze očitno deluje, kako pa se bo izkazala ob kašnem odpiranju bomo pa še videli.
Vsega skupaj sem sestavil 27 zvez od tega 7 na 6m in 20 na 2m.

S56JAZ

Odgovori