G/SB-009 Ros Castle

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 319
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

G/SB-009 Ros Castle

Odgovor Napisal/-a s53xx »

V Anglijo sva potovala iz Edinburga z namenom da obiščeva prijatelja v mestu Carlisle. Ne vem zakaj ampak Anglija mi ni bila nikoli pri srcu in tudi po vožnji navzdol proti jugu sem spoznal,
da gre za dokaj, pokrajinsko gledano, dolgočasno državo. Svoje je prispevalo tudi vreme in pa dolga vožnja po hitrih cestah iz katerih se ne vidi prav dosti. Seveda pa je tukaj rešitev – SOTA - poznavanje podeželja na veliko.
Odločim se za hitro aktivacijo manjšega hriba, na katerega se skoraj pripeljemo. Moram priznati, da je bila to aktivacija »bolj na silo« in mi šteje zgolj za prestiž,
da sem delal iz enega kuclja države, kjer se je SOTA pravzaprav začela.
Do vrha sem rabil cca. 15min med borovničevjem. Ker se približuje deževje na brzino postavim in med tem ko postavljam še nekaj klicev na 2m.
Nimam pojma ali me je lahko kdo slišal, vendar kasneje le zelo na kratko zaslišim neko portable postajo in to je bilo tudi vse od 2m-fm. Na KV pa živa muka.
Na 30m nobenega odziva, mukotrpno spravim v log zgolj 4 zveze (Hvala Mirko za QSO!), potem se vdam. WPX, lokacija?, vreme in pa pozna ura naredijo svoje. Na brzino pospravim in se odpravim proti avtu.
Skoraj verjetno se z namenom turističnega obiska v Anglijo ne vračam več, pa ne zaradi neuspele SOTA-e, ne vem, nekako »mi ne potegne«, pa čeprav gre za čisto, urejeno, razvito deželo.


Slika
Pogled z avta
Slika
Potka
Slika
Grdo vreme, pihalo,...
Slika

Odgovori