EA8/GC-015 in EA8/GC-001

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 309
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

EA8/GC-015 in EA8/GC-001

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Ponovno dopust z radijsko postajo. Tokrat na iz EA8 natančneje iz otoka Gran Canaria. V zavedanju, da bo s petimi vati moči malo težje sem poprosil Jurja S57AJJ za izposojo FT-857. Večja postaja rabi večjo baterijo zato s seboj vzamem 5 celični LiPO. Za pravo napetost pa je poskrbel kitajski DC-DC konvertor za katerega pa se je izkazalo, da ni vreden »počenga groša«.
Skratka, za SOTA aktivnosti nisem namenil veliko časa. Namen je bil aktivirati vsaj en nov hrib in najvišji hrib otoka, ki pa je dostopen z avto.

Prvi hrib je bil še neaktiviran Montaña del Lechugal – EA8/GC-015. Parkiramo na razgledni točki San Nicolas view point, ki je tik ob cesti GC-200, katera povezuje Puerto de Mogan na JZ z Agaete na Z otoka. Na vrh se odpravimo vsi vendar kaj kmalu postane prezahtevno, zato nadaljujeva samo še z večjim od fantov. Vrh je dokaj prostoren in razgleden in ne ponuja niti malo sence. Po vklopu postaje pa šok. Ogromno šuma na 40m. OK si rečem, motnje pač in grem na 30m. Tudi tukaj šum S9+, enako na 20m. Nastavljam postajo, brskam po menijih in nič boljše. Skratka kar bo pa bo, začnem s CQ jem. S težavo sprejemam postaje, zgolj močnejše. Delal sem več kot eno uro in z težavo naredil slabih 30 zvez s slabimi 100W. Delam tudi S57T, S56RPJ, S51RU, S51XA!

Slika
EA8/GC-015

Slika
Slika
Pot se postavi pokonci

Slika
Pogled z vrha proti La Aldea de San Nicolas de Tolentino

Slika
Slika
Slika
Približen potek poti

Zaradi velikih težav z RX-om sem kasneje v stanovanju priključil postajo, napel anteno skozi okno in ugotavljal ali je bilo samo na tem hribu lokalno. Izkazalo se je da so motnje tudi tukaj, zato sedaj sumim postajo. Naredim reset na tovarniške nastavitve, ponovno nastavim filtre in imam občutek da tokrat je nekoliko bolje, predvsem na 80m.

Tokrat bolj optimističen jo mahnem na najvišji vrh otoka - Pico de Las Nieves. Do tja se pride z avto, vendar smo ga pustili kakih 15min stran.

Slika
Ravno je bila sezona nabiranja kostanja, zato je bilo tudi veliko domačinov. Kostanj zelo debel in to na 1900 metrih, kar je za naše razmere nepredstavljivo.

Slika
Čudovit pogled z vrha na EA8/GC-002 Roque Nublo (čudna skalna gmota), v ozadju najvišji vrh Španije na sosednjih Tenerifih - EA8/TF-001

Slika

Pravi vrh je sicer samo skala, vendar so SOTA točko postavili namerno ali nenamerno na zelo dostopen razgleden vrh, tik poleg vojaške ograje. Na vrhu je namreč vojaški objekt z radarjem.
Kljub temu da sem bil kar nekaj korakov od ograje sem imel »prijeten klepet« s vojaškim osebjem, ki niso bili nad mojo opremo in prisotnostjo prav nič navdušeni.

A klofanje ponovno obup. Ponovno klicanje v prazno in ogromno motenj. Vendar več časa, ko je minilo bolje sem sprejemal in tako spravil v log 9 zvez. Na žalost smo za ta dan imeli še plane in sem bil tako časovno omejen.
Po vrnitvi v našo nastanitev pa ponovno ugotavljanje kaj »kolje« RX. Glede na dejstvo, da je sprejem boljši, če delam več časa, sem sklepal, da je nekaj povezano z napetostjo, vendar kaj ko pa je DC-DC konverter skrbel za konstantno napetost 13.8V. Sicer prepozno a se mi je le posvetilo. Spraznim baterijo na minimum in priklopim postajo direktno nanjo. RX popolnoma tih! Jao Slavc idiot seveda, konverter »svinja« in to povsod. Večja ko je bila razlika med IN/OUT več je svinjal. Škoda, da sem do tega prišel po aktivacijah, saj bi drugače veliko bolj užival.


Zadnjič obnovil s53xx, dne 31 Jan 2019, 18:57.

Odgovori